Driek Oplopers - De fascisten van het MDI

Ooit schreef ik in een column naar aanleiding van ruzie over de slavernijherdenking “U kent die grap wel, van dat die Surinamers na afschaffing van de slavernij niet meer vooruit te branden zijn.” Prompt kreeg ik het Meldpunt Discriminatie Internet in de mail. Die column kon echt niet, en zelfs dat duidelijk was dat het om een grap ging, deed daar niets aan af. Mijn toenmalige baas verwijderde vervolgens de column van de website: hij beschikte niet over de financiën om het op een rechtszaak aan te laten komen. Zo zie je maar: het is een ongelijke strijd tussen een zwaar gesubsidieerde club en een website of columnist die op eigen kracht de zaak dient te bekostigen.

Zojuist pleurde ik van mijn stoel van verbijstering. Dat Meldpunt Discriminatie Internet vindt nu dat discriminatie en belediging van homo’s wél mag. Want dat komt voort uit een geloofsovertuiging. Dus werden klachten over homodiscriminatie naar de digitale prullenbak verwezen. Een regelrechte schande.

Volkomen terecht zijn ook Kamerleden woedend en stellen zij de subsidie van het  meldpunt ter discussie. En je kan er gewoon op wachten. De Sylvana Simonsen van deze wereld zullen gaan roepen dat het suggereren van een subsidiestop uit de koker komt van de blanke man, die per definitie van binnen een vieze racist is. Ja hoor, natuurlijk…

Haal het niet in je hoofd om het publiekelijk eens te zijn met de “minder, minder”-wens van een doorgeslagen politicus. Schrijf als columnist nóóit dat al die criminele bevolkingsgroepen veel harder moeten worden aangepakt. Maak iemand die zonder enige bewezen vaardigheden zich opwerpt als toekomstig Kamerlid en zich profileert op grond van haar huidskleur vooral niet uit voor beroepsnegerin. Maar roep en schrijf gerust dat opmerkingen over homo’s die van gebouwen moeten worden gegooid of een verderfelijke invloed hebben op kleine kinderen zondermeer door de beugel kunnen. Want religie.

Nee. Echt. Het Meldpunt Discriminatie Internet is een, achter een schaamlap van politieke correctheid schuilgaande, vorm van links-fascistische censuurterreur en intimidatie van Noord-Koreaanse snit. Kappen met die subsidie. Nu!