BloggChick Bommels - Bedreig de Kinderombudsman niet!

Twintig klachten, veertig ouders en twintig kinderen… Pesten mag nooit acceptabel zijn of worden. Zeker niet om uiterlijkheden waar men niets aan kan doen. Huidskleur of een hazenlip, het zijn gegevens die door DNA of moeder natuur in de aard van het beestje zitten. Geloof, daarentegen, wordt aangeleerd en aangepraat.

Gisteren nam de Kinderombudsman het woord, voor het eerst in haar carrière. Zij is pas geleden aangesteld en viel met haar maagdelijke neusje in de Nederlandse boter! Wat een hilarisch tafereel, het blanke volk bedreigde, voornamelijk anoniem, haar persoonlijkheid. Want zij gaf aan dat Zwarte Piet tegen de strijd van de kinderrechten is. Dat heeft zij niet verzonnen, maar de wet!

En nu begint het: zolang de witte mens zich op deze manier profileert, zal de strijdt tegen deze fictieve sprookjesfiguur alleen maar toenemen. Zolang de volwassenen hun kinderen indoctrineren met vergelijkingen van donkere mensen met Zwarte Piet, zal de donkere mens alleen maar méér voorbeelden hebben van discriminatie. Als wij Zwarte Piet willen behouden, waar ik een voorstander van ben, dan zal juist het witte volk moeten stoppen met het voeden van de haat. Dan pas zullen de Sylvana Simons-aanhangers zich in stilzwijgen hullen. Waarom begrijpt men niet dat het zo makkelijk is?

Wij donkere mensen lijken niet op Zwarte Piet, wij zijn geen Zwarte Piet en wij zullen het nooit worden. Wij strooien niet met snoep, wij trekken geen zestiende-eeuwse kleding aan en wij luisteren al helemaal niet naar een ranzige oude man. Zelfs de kinderen hebben genoeg van deze haatzaai, zij willen in alle rust en met veel lachen het feestje vieren. Óók de donkere kinderen!

Mijn vraag aan het gehele volk, ongeacht welke huidskleur de natuur heeft gegeven: zullen wij volwassenen er eens mee ophouden ons overal mee te bemoeien? Wanneer is stil zijn een optie, en het aangeven van de juiste handvatten een must? Soms zijn de jeugdigen ons zo goed zat, dat zij met non-verbale communicatie, de slimste en meest intelligente wezens zijn… Zullen wij weer eens naar de kinderen luisteren? Zij hebben ons zo veel te vertellen, maar door de haat en het Oost-Indisch doof zijn, het bedreigen en het schreeuwen hebben wij niet door dat de jeugd steeds radicaler wordt.

Want wat een triest scenario moet dat zijn, een volwassen persoon, die met tablet of smartphone in de hand een andere volwassenen bedreigt. Waar zit u als dat gebeurt? En zit uw kind er naast? Laat u het kind meelezen en eventuele spelfouten corrigeren? Bent u trots als vreselijke ziektes en walgelijke teksten de online-wereld zijn ingeschreven? Wat doet u daarna? Gaat u boodschappen doen? Misschien besteld u wel Roti… En wat doet u als uw kind wordt gepest, gaat u dan met gebalde vuisten verhaal halen? Of bekijkt u eerst vol schaamte het gelaat in de spiegel?

Voor men het weet staan zij bij de plaatselijke supermarkt te treiteren. Schieten zij (nu nog) virtueel de wereld aan flarden en misdragen zij zich… En dan staat iedereen op zijn achterste benen en vraagt men zich werkelijk af 'Hoe dat ontsporen nou in Godsnaam kon gebeuren?'

Misschien, lieve ouders, iets minder online mensen bedreigen? Iets minder racistische pufjes ventileren? En vooral iets minder de domheid en de waanzin openbaar maken. En gewoon weer gaan opvoeden? Want, uiteindelijk bepaalt u wat voor kleur Sinterklaas en Piet er over de drempel stappen en niet de politiek! En dat, lieve mensen, dat bent u door al het geschreeuw en gemekker blijkbaar helemaal vergeten...