10 januari 2022

RIKUS SPITHORST - ZWARTE MAANDAG

Vandaag wordt het nieuwe Kabinet geïnstalleerd. Ik noem dit kabinet Hufter-IV. Het is al duizend keer gezegd, en ik sluit mij daar van harte bij aan. Een flink aantal bewindspersonen die in Hufter-III hun portefeuille hebben verprutst of politieke doodzonden hebben begaan, zoals het achterhouden van cruciale informatie voor de Kamer, keert gewoon weer terug. Ik voorzie een werkelijk hilarische regeerperiode.

Een kabinet dat trouwens wordt benoemd door Koning Willem Pils, telg uit een geslacht dat eveneens volkomen maling heeft aan het volk. Ons wordt op het hart gedrukt om niet op reis te gaan naar wintersportgebieden, maar broer Constantijn, schoonzus Prinses Petra en hun kroost zitten vrolijk in Lech. Stiekem, was de bedoeling, maar een onderschepte Snapchat van zoonlief Claus junior deed de koninklijke charlatans door de mand vallen.

Het is vandaag de tweede maandag van 2022. Zwarte Maandag, de somberste dag van het jaar. Maar ik heb nu al pret voor tien.

Vanaf morgen moet dat zooitje ongeregeld echt aan de slag. Wat mij betreft pakken ze de nagenoeg Kamerbreed aangenomen motie over het srafbaar stellen van doxing als eerste op. Nagenoeg de hele Kamer had daar al voor afgelopen zomer om gevraagd, maar Hufter-III heeft die motie gewoon laten liggen.

Die motie over het strafbaar stellen van het publiceren van privégegevens zoals adressen , trouwens, werd door slechts één fractie niet ondersteund. FvD. Dus laat die jongeheer Baudet nooit meer zeggen dat ‘ie het thuis belagen van bewindspersonen zoals Hugo de Jonge en Sigrid Kaag verwerpelijk vindt.

Om 11 uur zit ik voor de buis. Genieten van leuke Haagse poppenkast. Een zooitje schorem op het bordes en een zooitje tuig in de oppositiebankjes. Heerlijk.