Driek Oplopers - Moeder wordt verwend

Toen de ergste rommel was opgeruimd nadat de dreumes het dienblad met koffie en beschuitjes bovenop de slaperige moeder in bed had laten vallen, werd het tijd voor de cadeautjes.
“Kijk eens mama,” sprak de kleine vent, “gisteren heb ik samen met papa een cadeautje voor moederdag gekocht.”
“Ach schat, wat lief. Wat zit er in dit pakje?”
“Een vibrator en een set tepelklemmen”.
Jaja, moederdag: dat is weer ouderwets genieten voor het hele gezin.

Ik zal het nooit vergeten. Een grote warenhuisketen vond het een paar jaar geleden nodig om ter gelegenheid van moederdag in de week daaraan voorafgaand alvast 15 procent korting te geven. Vindt u dat niet raar, moederdagkorting op huishoudspulletjes? Op theedoeken, zodat moeder nóg beter de vaat kan afdrogen? Op dweilen, zodat moeder eindelijk de gang eens streeploos schoonmaakt? Op pannen, zodat moeder haar plicht in de keuken voortaan nóg beter vervult? Op een gezellige pleeborstel? Ik vind het een beledigende veronderstelling: mannen worden dus geacht cadeautjes te kopen waar ze uiteindelijk zelf beter van worden? Dank u wel.

Nog bonter maakte de Kijkshop het in dat zelfde jaar. In hun wekelijkse folder werd met het oog op moederdag een hele pagina gereserveerd voor erotische speeltjes. Seksspeeltjes voor mama. Kijkshop? Gluurshop! Ik word een beetje moe van de verhalen die ik steeds hoor over kerels die geile huppelpakjes en andere attributen voor hun vrouw kopen. Dat noemen ze dan een cadeautje. Ja. Voor henzelf dan. Vervolgens wordt moeder-de-vrouw geacht het zijden niemendalletje aan te trekken en zichzelf aan de spijltjes van het echtelijke ledikant vast te gespen. Want pa wil er met volle kracht op los. Rot toch op! Wees dan een kerel, en neem haar mee uit eten. Of beter nog: kook zelf een paar supergerechten. Neem haar een keertje mee naar tango-les. Wees lief, wees eerlijk. En vraag of ze je wil verwennen. Maar doe niet net alsof je haar een cadeautje geeft. Soms schaam ik mij diep voor mijn seksegenoten.

Wat een droefheid. Naar verluidt heeft een machinebankwerker te Vlagtwedde zijn vrouw vandaag een elektrische modelspoortrein cadeau gedaan. Een boekhouder in Schiebroek heeft zijn echtgenote mede namens de kinderen verwend met een klopboormachine. Er werden de afgelopen week 7.128 literflessen Johnnie Walker Red Label verkocht, alsmede 2.193 werphengels. Moeder wordt verwend? Moeder wordt genaaid, zul je bedoelen! Maar het is me toch niet gelukt een vette grijns te onderdrukken. Waarom? Die loketambtenaar uit Weert, die vind ik eigenlijk wel een topper. Hij schonk zijn vrouw vandaag een jaarabonnement. Op de Voetbal International.