11 juli 2014

  Driek Oplopers - Tineke’s Biodebiel

Even met de slachterij gebeld: “Goedemorgen, Oplopers hier. De heer Herkemij in de buurt?”

De secretaresse vroeg mij om een ogenblik geduld, aangezien de heer Hekemij even bezig was, biologische stickers op megastallenhamlappen te plakken. Ik was niet anders gewend van de firma Vion, dus ik had alle begrip. Na enige tijd kreeg ik de vleesfraudeur aan de lijn. “Ha, Michiel, je hebt weer een nieuwe klus, zie ik? Na het profiteren van het harde werk van zwaar onderbetaalde koffieboeren houd je je nu bezig met rotzooivlees?” Michiel Herkemij gaf mij in felle bewoordingen te verstaan, dat hij van Vion een verantwoord merk wilde maken. Ik was niet onder de indruk. “Dat geouwehoer over sterke merken is natuurlijk gewoon van dat waardeloze marketinggelul. Maar in de vleesindustrie is het hebben van een sterk merk gewoon geen haalbare kaart. Paardenlappen die als runderbiefstuk worden verkocht. Biologisch vlees dat uit een megastal afkomstig blijkt te zijn. Stront in de varkenskoteletjes. Hou toch op!” Duidelijk geïrriteerd antwoordde de heer Herkemij datVion zich nu op verantwoord vlees wilde toeleggen. Ik schoot in de lach, en hikte: “Vion en verantwoord vlees? Da’s net zoiets als een ziekenhuis zonder overbetaalde directie. Of een justitieminister met een goed geheugen. Een woningcorporatie met een betrouwbare boekhouder. Schei toch uit, met je sterke merk. Het heeft de firma Ikea een halve eeuw gekost voordat ze van het imago van spontaan instortende boekenkastenmaker af waren, niet eerder dan in 2040 zal de NS kunnen gelden als betrouwbare treinmaatschappij. En jij gaat van vleesknoeier Vion een ‘sterk merk’ maken? Hou toch op. Voordat zelfs maar de eerste stap in die richting is gezet, ben jij alweer vertrokken naar het volgende lucratieve baantje. Net als bij Douwe Egberts, daar was je ook in een vloek en een zucht weer weg!” Michiel Herkemij ontstak nu pas echt in woede, schreeuwde dat ik mijn vooroordelen eens wat moest temperen en verbrak de verbinding.

Ach ja. Vooroordelen. Deze week weer gelazer over een gemeenteraadslid dat van mening was dat het op religieuze gronden discrimineren van homo’s gewoon moet kunnen en dat we dit standpunt ook dienen te billijken. Kijk, dan denk je toch dat er iemand van de SGP aan het woord is. Fout. Het gaat hier om een meneer Jamal Nouhi van de PvdA-fractie in Breda. Jamal Nouhi vindt dat oproepen aan de Marokkaanse regering om te stoppen met het bestraffen van homo’s onterecht zijn. Want Marokko is nu eenmaal geen seculier land, en dan mag dat. Dan mag je homo’s oppakken en in de cel gooien. Vindt Jamal Nouhi. Volkomen terecht zet de PvdA-fractie deze idioot dus uit de fractie. Wegwezen. Maar er is nog wat anders. Ik vraag mij eerlijk gezegd wel af, hoe de PvdA het toch voor mekaar krijgt om hele hordes idioten toe te laten tot belangrijke functies in of namens die partij. Is het begrip ‘screening’ bij die partij dan helemaal niet bekend? Zijn ze zo met z’n allen de kluts kwijt?

Qua de kluts kwijt zijn, trouwens. Tineke de Nooij. Is heel erg bang dat ze dement zal eindigen, net als haar echtgenoot.  Heus, dat vindt ze geen prettig vooruitzicht. Toch leuk om te zien hoe mensen die het spoor volledig kwijt zijn, er nog heilig van overtuigd zijn dat ze ze alle honderd nog op een rijtje hebben. Zoals Tineke de Nooij. Maakt tegenwoordige radioprogramma’s bij het reservaat voor uitgerangeerde omroepers, ook wel bekend als dementenzender MAX. Maar al sinds zij reclame -terwijl ze nota bene getrouwd was met een echte arts- maakte voor een of ander magnetisch hangertje van een Groningse kwakzalver van Italiaanse komaf, u herinnert zich de Biostabil nog, weet ik het zeker. Tineke de Nooij is volkomen het spoor bijster. Al jaren!

Klik
hier
om te reageren of reacties van anderen te lezen.