FraLa - Maassluis, daar word ik dus moordlustig van

Respect voor de dienders in Rotterdam die de bus met anti-Zwarte Piet-demonstranten niet naar Maassluis hebben laten rijden. Zij hebben het geweldsmonopolie, maar veel agenten zijn ook vader van jonge kinderen en dan moet je jezelf toch flink kunnen beheersen om dit soort kinderfeestverstoorders niet standrechtelijk neer te schieten.

In plaats van blij te zijn dat ze het er levend van hebben afgebracht, mouwen deze oproerkraaiers nu iets over schending van het demonstratierecht. Kunnen we daar niet meteen een amendement aan wijden? Voor verstoring van feesten waarbij kinderen aanwezig zijn wordt geen recht van demonstratie verleend. Punt uit.

Voorts ben ik nu voorstander van een maatregel waardoor iemand wordt uitgesloten van het recht te demonstreren. Dat geldt dan na deelneming aan een demonstratie waarbij geweld is gebruikt. Ongeacht of de demonstrant zelf bij dit geweld betrokken is geweest. En als je uitgesloten bent en je demonstreert toch weer? Automatisch twee jaar gevangenis en er hoeft in principe geen rechter aan te pas te komen. Vergt wel aanpassing van het Wetboek Strafvordering, maar ach kom, het is voor een goed doel.

Heb je dan helemaal niets met die demonstranten tegen Zwarte Piet? Die vragen toch aandacht voor ons aller verleden, waarin wij ons hebben bezig gehouden met slavernij. Foei, foei, foei. Driewerf foei dus.

Mijn antwoord is: Nee, nee, nee. Driewerf nee dus. Om te beginnen voel ik mij persoonlijk niet aangesproken. Ik heb het genoegen mogen smaken met meer dan 30 verschillende nationaliteiten te hebben gewerkt en daar waren nogal wat gekleurde mensen bij. Heeft één van mijn voorvaderen iets met slavernij te maken gehad? Geen idee, en ik voel ook weinig behoefte dat uit te zoeken. En iemand die uit familiekronieken kan opmaken dat zijn bet- bet- bet-overgrootvader scheepsjongen op zo’n transportschip is geweest, hoeft zich van mij ook niet meteen te melden bij Sylvana Simons om spijt te betuigen, of ter compensatie haar stoepje te schrobben, want dat wordt natuurlijk met grote regelmaat ondergekotst. Of is het de bedoeling dat wij allemaal gebukt moeten gaan onder één collectief nationaal schuldgevoel? Ik mag dan toch hopen dat die figuren van Kick Out Zwarte Piet dagelijks het goede voorbeeld geven door gekleurde medemensen aan te spreken, hun spijt te betuigen voor in het verleden aangedaan onrecht en ze een bos bloemen te overhandigen of een kop (zwarte?) koffie aan te bieden.

Ik ben bang dat zulks niet het geval is. Het gaat deze egotrippers om het zich afzetten tegen de zogenaamde gevestigde orde. Nee stemmen met als enige reden “Omdat bepaalde politici Ja stemmen”. Demonstreren om het demonstreren. En als daar een kinderfeest onder te lijden heeft, jammer dan. Voor dit soort mensen kan ik geen enkel respect opbrengen. Eigenlijk betreft het een soort kinderporno. Aan je (demonstratie) gerief komen ten koste van kinderen. Bij nader inzien vind ik het dus eigenlijk jammer dat die Rotterdamse dienders zich zo hebben kunnen beheersen. Was een collectief geval van noodweer exces niet een betere optie geweest?