12 okt 2014

   Rikus Spithorst - Saaie lul

Zaterdagavondje uitgaansplezier in Amsterdam. In de Amstelstraat wordt iemand die twee groepen vechtersbazen uit elkaar wil halen, door die mensen zo erg in mekaar geslagen dat het nog maar zeer de vraag is of hij dat gaat overleven. De daders zijn spoorloos. Op het Rembrandtplein ontstaat een massale vechtpartij. Later op het Thorbeckeplein idem dito. Pas daar gaat de politie over tot het verrichten van een paar arrestaties. En een meneer die straalbezopen is en weigert om een café te verlaten, mag op het politiebureau zijn roes uitslapen.

Een drukke nacht voor de politie, inderdaad. Want er zijn vier chauffeurs opgepakt, die aan het werk waren voor de nieuwe taxi-onderneming UberPOP. Die reden voor de arrestaties is, dat die chauffeurs strikt formeel niet over het juiste diploma beschikken. Dus rukken de arrestatieploegen met veel machtsvertoon uit.

Inderdaad. First things first.

Kortom, het uitgaansleven in het centrum van mijn geliefde Amsterdam wordt dus gedomineerd door stomdronken of doorgesnoven klapmongolen die pogingen om een ander te vermoorden in sommige gevallen zelfs niet schuwen. En die narigheid moet in bedwang worden gehouden door politiemensen die worden aangestuurd door een debiele korpsleiding.

Ik vind al heel lang dat ik weinig meer te zoeken heb in de Amsterdamse binnenstad, als het gaat om uitgaansvertier. Uit angst? Ben ik bang voor een pak slaag van een opgefokte pillenslikker? Nee. Maar ik zie de lol niet in van massale vechtpartijen en ernstige mishandelingen. Dat is niet waaraan ik denk bij de term ‘gezellig’. Geen binnenstad meer voor mij. Noem dat saai, maar eerlijk gezegd zit ik liever overdag bij de CoffeeCompany, waar ik in het gezelschap verkeer van mensen die wél kunnen nadenken en met wie wél een leuk gesprek valt te voeren. Of ik hang de lolbroek uit bij Theatersportvereniging Amsterdam of bij Easylaughs.

Maar stomdronken op het Rembrandtplein? Nee, doe maar niet. Dan ben ik nog liever een saaie lul.

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.