13 juli 2014

   Danny Teders - The Blatter Clan

Vanavond is de finale van het WK voetbal 2014. Een WK om nooit te vergeten, waar Nederland weer als voetballand op de kaart is gezet. De loftrompet voor onze leeuwen en het begin van een hoopvolle toekomst!

Maar dit fantastische toernooi heeft wederom veel vraagtekens opgeroepen. Is het nou goed voor de economie van een land om een dergelijk toernooi te organiseren? Zijn daar ook niet veel mensen de dupe van? Hoe is het met de FIFA? Is het een liefhebbende voetbalbond of de voetbalmaffia?

De Algerijnse scheidsrechter van gisteravond liet mij toch weer vermoeden dat het bij de FIFA niet alleen draait om de wedstrijden die gespeeld worden. Politieke overwegingen of erger komen in mijn gedachten op, zodra er zo’n persoon op het veld staat. Werkelijk alle beslissingen waren verkeerd! Hoe kan in Godsnaam de eerste overtreding op Arjen Robben geen rode kaart opleveren? Daarnaast was het geen penalty, maar werd de overtreding buiten het strafschopgebied ingezet. Ongekend, wat een dramatische scheidsrechter was dat. Ik denk dat mijn stadsgenoot, Björn Kuipers, zich gisteravond nog wel een keer op zijn achterhoofd heeft gekrabd.

Sepp Blatter, die gisteravond met zijn ‘clan’ de bronzen medailles mocht uitdelen aan het Nederlandse elftal. Gelukkig nam hij dit keer meer tijd voor het uitdelen, dan de elf seconden die hij legende Nelson Mandela gaf. Laten we allen hopen dat hij zo snel mogelijk zal aftreden en geen inspraak meer zal hebben op alles wat binnen de wereldvoetbalbond gebeurt. Sterker nog: laten we a.u.b. een groot onderzoek starten naar alles wat hij sinds 8 juni 1998 heeft uitgevoerd.

Gelukkig zijn de komende twee wereldkampioenschappen in landen die niks met corruptie en de schending van mensenrechten te maken hebben. Rusland (2018) en Qatar (2022). Ja toch?

Schande!

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.