Driek Oplopers - Mens: reclamebureau van de onderwereld

Gut gut gut, Harry Mens schijnt te worden bedreigd. Lijkt me eerlijk gezegd zijn verdiende loon. Bulderend van de lach aanschouwde ik zojuist de opening van zijn programma. Normaal hakkelt Harry daarin altijd wat platvloerse opinies over de economie-pagina’s van kranten, maar vandaag ging het over zijn eigen bedreiging. Zijn weekend was verpest. Gut gut gut…

Harry Mens. Met zijn programma verkoopt hij als journalistieke informatie vermomde reclamezendtijd aan allerlei onderwereldfiguren. Zoals de oplichters van Palminvest en iets dat, naar ik meen, een soort flauwekulnaam had als Easylife of zoiets. Veroordeelde beursfraudeurs en oplichters als Rienk Kamer en Geert Schaaij mogen daar beleggingsadviezen vertellen. En de bankier van de onderwereld mocht bij Harry vertellen dat hij niets met de maffia te maken had, daags voordat hij door zijn criminele maatjes werd afgeknald. En dan zwijg ik maar even over al die reclame voor medische en tandheelkundige beunhazen, die net over de Duitse grens zijn gevestigd, en dus de Nederlandse zorgwetgeving fijn ontlopen. Daar sta je dan, met je flauwekulscan en je gesloopte gebit.

Kortom, Harry Mens laat zich in met allerlei tuig van de richel. Ik snap er niets van, dat Harry nooit door slachtoffers van Palminvest et cetera is aangeklaagd wegens medeplichtigheid. Overigens heeft Harry aan Justitie meerdere afkoopsommen betaald om vervolging wegens fraude te ontlopen, maar dat terzijde.

Die vastgoedlul uit de Bollenstreek doet mij erg denken aan zo’n schimmige garage, die levensgevaarlijke wrakken verkoopt als zijnde heel behoorlijke tweedehandsjes. Vroeg of laat verkoopt die zo’n overgespoten roestbak aan de verkeerde, en moet de garagehouder dat volkomen terecht bekopen met een paar flinke knallen voor zijn kanis.

Harry zou worden bedreigd. Nou ja, de bankier van de onderwereld, die wij ook op zondagochtend op RTL mochten bewonderen, ís al uitgeschakeld.

Maar wat is Harry met zijn oplichtersprogramma nu precies? Die vraag is zeer eenvoudig te beantwoorden. Harry is niet de bankier van de onderwereld. Harry is niet de makelaar van de onderwereld. Harry is niet de notaris van de onderwereld. Harry is wél het reclamebureau van de onderwereld.

Ik voel geen greintje medelijden met de uitgeschakelde bankiers, makelaars en notarissen van de onderwereld. Daarom voel ik ook geen greintje mededogen voor Harry Mens. Voor Harry geldt hetzelfde als voor mijn stralende humeur: opgeruimd staat netjes.

Een televisiepresentator annex makelaar, die het steeds heeft over “winkelcentra’s”. Kijk, dan ben je wel een heel sneue lul. En dan vanuit een lullig betonhotel in Noordwijk wat zitten jammeren over dat je weekend verpest is. Mensen die gedupeerd zijn door de oplichterij door criminelen die tegen forse betaling optraden in het programma van Harry-de-fraudemakelaar, die zijn degenen die  moeten constateren dat niet alleen hun weekend, maar zelfs hun hele (financiële) toekomst is verpest.

Nee, deze column is geen oproep om de heer Mens iets aan te doen. Maar Harry is niets meer dan een doodgewone witteboordencrimineel, die zijn zakken vult met schimmig vastgoed en een zeer kwalijk televisieprogramma. Om die reden verdient hij dus geen enkel mededogen.

Klik hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.