Driek Oplopers - Dolle Edith over Vuiligheid en Justitie


Ik heb het toch goed begrepen? Dat er enorm is gesnoeid in de geestelijke gezondheidszorg? Door minister Schippers, toch?

Daarmee heeft ze lelijk in haar eigen vlees gesneden. Want ze is totaal de kluts kwijt. Ze heeft last van ernstige paranoïde wanen. Ze denkt namelijk dat het gerotzooi van haar partijgenoten een smerig complot is. Van de onderwereld. Of van advocaten. Of van ambtenaren.

Dat alles om de VVD te beschadigen, volgens de totaal geschifte bewindsvrouwe. Want dat de kapotgezopen hufters Opstelten en Teeven konden opdonderen nadat het bewijs van een criminele deal tussen crimefighter Teeven en een drugsbaron op tafel was gekomen, dat is een complot. Fout. Twee mogelijkheden: Fred Teeven was werkelijk vergeten dat hij omstreeks het begin van deze eeuw 4,7 miljoen gulden aan een crimineel had laten betalen. Dan is hij dus knaldement, en was het aftreden van Gekke Fred en zijn politieke baas (die hem steeds de hand boven het hoofd hield) als staatssecretaris en minister van Vuiligheid en Justitie onontkoombaar. Of Fred en Ivo wisten heus wel hoe het zat. Dan hebben ze keer op keer glashard tegen de Tweede kamer (en dus tegen het volk van Nederland) staan liegen. Dat het Ministerie van Vuiligheid en Justitie met hulp van een knappe computerdeskundige het bewijs van de schimmige deal boven water kreeg, is geen ambtelijke obstructie. Nee. Door dat bewijs alsnog te leveren hebben de betrokkenen de democratie een grote dienst bewezen. Maar Schippers noemt dat een complot. Dat wijf is totaal knettergek geschift.

Of die Mark Verheijen, u weet wel, die sjacheraar die geen heilige is. Die zijn declaraties met een vork schreef. Met een vork, trouwens, die hij zou hebben gejat tijdens een etentje in Okura met wat vastgoedcriminelen en een eveneens tot het bot corrupte mede-VVD’er. Hebben is hebben, altijd leuk, zo’n vork. Maar goed, Dolle Edith spreekt van een complot. Zij had dit soort wangedrag liever stil gehouden. In het belang van Volk en Vaderland. Volk en Vaderland, trouwens, is best een aardige nieuwe naam voor het VVD-verenigingsorgaan.

Of VVD-raadslid Kathalijne de Kruif van de gemeente Stichtse Vecht. Ook een mooi voorbeeld van de liberale partijlijn. Ze heeft naar goed liberaal gebruik informatie over de eisen voor een nieuwe burgemeester gelekt naar een partijgenoot in een poging om hem aan dat baantje te helpen, in ruil voor een nog te verzinnen wederdienst. En ze zit al een paar weken in de cel. Wegens hennepteelt en witwassen. Neenee, even geen gemekker over dat je pas schuldig bent nadat de rechter je heeft veroordeeld. Mevrouw zit dus al een aantal weken vast, hangende het onderzoek. Dat langdurig vastzitten wordt alleen maar toegestaan wanneer er een ruime hoeveelheid concreet bewijs is. Dus Kathalijne de Kruif is schuldig aan hennepteelt en witwassen. En met witwassen bedoel ik niet haar bloes die zo mooi aftekent onder parelkettinkjes en gouden kettinkjes. Malle Edith roept dat het een complot is tegen de VVD, maar dat is gelul. Echt. Ook meisje De Kruif is zélf de dader van een aantal lelijke misstappen. Niks complot.

En natuurlijk, de waslijst is nog heel veel groter. Zoals dat een VVD-bewindspersoon zich hevig verzette tegen de uitvoering van de wettelijke inperking van de schofterig hoge salarissen van topbestuurders in de zorg. Het Kabinet heeft dat bij wet vastgelegd, maar een VVD-bewindspersoon houdt de uitvoering van die wet tegen. Wie dat is? De echtgenote van een topbestuurder in de zorg, dus het fatsoenlijk uitvoeren van de in ons land vastgestelde wetgeving raakt de familieportemonnee. Welk bewindspersoon dat is, die de uitvoering van de wetten van ons land negeert? Juist. Edith Schippers. Dat paranoïde VVD-wijf, van die waanideeën  over complotten van de advocatuur, de onderwereld of het ambtelijk apparaat. Gekke Edith heeft kilo's boter op het hoofd.

De VVD houdt koers. Absoluut. Richting psychiatrisch ziekenhuis. Wel jammer dat die gekken daarmee ons hele land de afgrond in helpen.