14 sep 2014

   Danny Teders - Amsterdam Arena: water illegaal en drugs toegestaan!

Als voetbalfan, maar supporter van PSV, heb ik gisteren samen met een goede vriend de wedstrijd van Ajax – Heracles in de Arena bezocht. Tijd voor een analyse van de grootste concurrent van mijn clubje! Net een flesje water bij een kiosk op Bijlmer Arena gekocht en vervolgens een rondje gelopen om daarna naar binnen te gaan.

Wat ik daar zag? Ik weet niet zo goed hoe ik het moet omschrijven, Iets van: ‘Idioten’, ‘Debielen’ of ‘Hersenlozen’?  ‘Supporters’ die je in de wachtrij aan staan te kijken alsof je van een andere planeet komt. Kaken als laadkleppen, pupillen op maximale grootte en spastische bewegingen alsof ze worden geëlektrocuteerd. Oftewel, strak van de drugs!

Kan iemand mij vertellen wat de lol ervan is om naar een voetbalwedstrijd te gaan, terwijl je strak staat? Wordt de bal dan groter of gaan de spelers dan harder lopen? Zal de sfeer in het stadion dan beter worden, ondanks dat alleen jouw vak (410) strak ervan staat? Snap er de lol niet van, maar wat ik nou het bijzondere vind:  Als ik het zie, hoe kan het dan dat al die mannetjes van de security of de tientallen politieagenten rondom het stadion het niet zien? Of niet willen zien? 

Is het dan toegestaan om zo rond te lopen of die troep op zak te hebben? Dat terwijl moeders met kinderen naast die gasten in de rij staan om naar diezelfde wedstrijd te kijken. Nee, voetbal blijft een leuk familie-uitje... Not! Je moet je kinderen beschermen tegen kansloze gasten die daar rondlopen en idiote kreten lopen uit te kramen. Onder invloed van allerlei middelen naar een wedstrijd willen om het mannetje te zijn, dat ze thuis niet mogen zijn. Kansloos!

Het leukste van allemaal is dat mijn flesje water werd afgepakt, want dat zou dan een gevaar kunnen zijn voor de spelers of anders. Ok. Fair enough, but what about them?!

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.