Krelis - Tips voor El Clásico


Volgende week staat hij weer op het programma: De wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid. Vroeger een intense, politiek geladen wedstrijd tussen het regime van Franco en de Catalaanse trots, tegenwoordig is het meer een soort “Zwanenmeer mét bal” en de voornaamste verklaring waarom Amerikanen voetbal een sport voor watjes vinden.

Omdat het wedden op wedstrijden niet meer gaat om de uitslag <zelfverklaarde kenner voorspelt: 1-2>, maar omdat je tegenwoordig ook kan gokken op hoe vaak de assistent-trainer zijn pen laat vallen en op hoeveel linkshandige brunettes van 1,68 in het stadion op oneven stoelnummers zitten, maakt de uitslag van de wedstrijd geen ene moer meer uit.

En dus, gratis en voor niets, geeft uw sportcolumnist een handjevol goktips hoe deze wedstrijd van u in no-time een miljonair kan maken:
- Bij elke overtreding zal Sergio Ramos de vermoorde onschuld spelen.
- Bij elke overtreding van Barcelona zal Sergio Ramos de eerste zijn een opstootje te beginnen.
- Een gemiddelde van 1,3 NOS-commentator komt klaar iedere keer als Messi een bal aanneemt.
- Pedro Rodriguez zal minstens 83 keer om een kaart vragen.
- Bij zeker 13 van de 22 spelers zal een tikje op de schouder dezelfde reactie teweeg brengen als een dolk in het gezicht.
- Ronaldo is de beste speler ter wereld. Tenzij Messi scoort.
- Messi is de beste speler ter wereld. Ook als Ronaldo scoort.
- Opstootje aan het einde van de wedstrijd, met een rode kaart. Tussenstand is niet relevant.
- Voor Pepe staat het spelen van de bal gelijk aan het spelen van de nieren.
- Sergio Busquets zal zeker drie keer de suggestie wekken dat zijn knie is geraakt door een langeafstandsraket.
- Neymar zal bij elke overtreding tegen hem proberen in zijn val na te trappen, bij voorkeur na het “incasseren” van een “overtreding”.
- Voor Sport 1-kijkers: zeker 26 ongevraagde culinaire adviezen.
- U zal halverwege de eerste helft stoppen met het tellen van de hoeveelheid aanstellerige valpartijen.
- 80% van de mensen die voor Real Madrid zijn, waren twee zomers terug voor Bayern München.
- Indien Barcelona verliest, zal Andres Iniesta dit “een nederlaag voor het voetbal” noemen. Kennelijk is hij degene die dat bepaald.
Wat ga ik doen, als deze wedstrijd gaande is? Ik ga nadenken over het voetbal. En over vroeger. Toen ik op het plein speelde, deed je je stinkende best om te blijven staan en goed te spelen, om zo het respect en de waardering van de grote jongens te krijgen. Als je je daar als een watje zou gedragen, zouden diezelfde grote jongens jou nooit in hun team willen. Wat is er gebeurd tussen die dag en vandaag? Ik wens u alvast een fijne wedstrijd toe, en zorg voor een doos met tissues, de sterfscènes zijn soms hartverscheurend…