15 nov 2014

   Pouwels - Mooie meisjes poepen ook

Als klein kind kon ik het me niet voorstellen, later leek het me logisch en sinds ik een dochter heb weet ik het zeker: mooie meisjes poepen ook. Achteraf is het idioot dat ik dat eerst niet geloofde, maar vroeger leek dat simpelweg een onmogelijke combinatie. Mooie meisjes bewegen mooi, ze praten mooi en ruiken mooi. Poepen past daar absoluut niet bij.

Als leerling vond ik het onvoorstelbaar, maar als docent weet ik het zeker: mooie meisjes schreeuwen ook. Niet allemaal gelukkig, maar sommige wel. Ook dat past absoluut niet bij ze. Mooie meisjes praten mooi. Schreeuwende mooie meisjes... Nee, dat kan eigenlijk gewoon niet.

Mooie meisjes roken ook. Niet allemaal gelukkig, want van roken ga je op den duur klinken als een oude kerel. Dat is niet erg als je op den duur een oude kerel bent, maar de meeste mooie meisjes worden dat niet. Mooie meisjes praten als een vrolijk liedje, niet als een nummer van Tom Waits.

Mooie meisjes blijken ook gewoon maar mensen. Als kind vond ik dat onvoorstelbaar, maar nu zie ik wel in dat ze niet allemaal speciaal kunnen zijn. Wat dat betreft zijn het net beroemdheden; in het dagelijks leven vallen ze op, maar uiteindelijk zijn ze helemaal niet zo bijzonder. Beroemdheden poepen trouwens ook, maar dat terzijde.

Toch waren er nog een paar vooroordelen over mooie meisjes die ik graag in stand probeerde te houden. Zo rijden mooie meisjes niet op vouwfietsen en als ze dat al doen, dan nemen ze die zeker niet mee de trein in. Vouwfietsen meeslepen in de trein past niet in de categorie 'mooie dingen doen'. Dat past meer in de categorie 'poepen'. Maar ook mooie meisjes slepen vouwfietsen mee de trein in. Niet allemaal gelukkig.

Maar in een ander vooroordeel had ik nog veel liever blijven geloven, al was het maar omdat ik vanochtend sowieso al een beetje misselijk was toen ik de trein instapte: mooie meisjes eten geen pindakaas. Dat blijken ze dus ook weleens te doen. Niet allemaal gelukkig, maar het komt dus echt voor. Zelfs in de trein.

Poepen en pindakaas eten zijn van die zaken waarvan iedereen het prima vindt dat ook mooie meisjes het doen, maar voor beide geldt dat ik er liever geen getuige van ben. Dat past gewoon niet. Ook niet bij andere normale mensen trouwens.

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.