Krelis - Hillywood


Ein-de-lijk was het dan zover. Hillary Clinton stelde zich verkiesbaar voor het presidentschap van 2016. In Amerika reageert men sceptisch, aangezien zij vrijwel zeker de nominatie krijgt als zijnde de torenhoge favoriet. En dat zou haar kansen kunnen bemoeilijken. Ik denk persoonlijk dat de ellende voor de Republikeinen nu pas écht gaat beginnen.

Want als zij dachten dat Obama erg was, dan komen ze nog van een koude kermis thuis. Vergeleken met Clinton is Obama een braaf koorknaapje. Ik trek graag de vergelijking tussen Clinton en Andrea Merkel, die als vrouwelijke bondskanselier van Duitsland het land als een van de eerste uit de recessie wist te trekken. Eentje die, in een mannenwereld, er keihard in durft te gaan en onverbiddelijk is.

Hillary Clinton heeft in ieder geval een vergelijkbare uitstraling, vriendelijk doch doortastend en keihard als het moet. Qua politieke ervaring heeft zij in ieder geval voldoende bagage om het klappen van de zweep te kennen en kan ze natuurlijk uitstekend leren van de fouten van haar man en voorganger.

Voor het land is een republikeinse president  niet alleen een ramp voor het land, maar ook een beloning voor een belachelijke manier van politiek voeren. Zes jaar lang hebben ze zich op een egoïstische manier opgesteld, ongehoord in de Amerikaanse geschiedenis. Alles wat Obama voorstelde, werd door de conservatieve partij geblokkeerd en dat maakte beleid voeren nagenoeg onmogelijk.

Laten we hopen dat Clinton in staat is om de Republikeinen voor deze walgelijke houding te straffen. Hillary for president!