Luc van Lier - Subsidiespons ROVER en treiterwebsite GeenStijl

Niet te snappen. Echt niet. Hoe is het mogelijk, dat Subsidievereniging ROVER in zee gaat met hufterwebsite GeenStijl… Dan ben je als organisatie wel heel erg diep gezonken, met je gelul over een zogenaamd gebrek aan transparantie bij OV-chipkaartfabriek Translink. De zwaar gesubsidieerde reizigersbehartigers lopen bij Translink de deur plat, maar toch roepen ze de hulp van asocialenwebsite GeenStijl in om hun gesprekspartner even te kakken te zetten. Geen reiziger die daar wat mee opschiet.

Iedereen weet, wat voor website GeenStijl is. Hufters, met als verdienmodel het plaatsen van gestolen foto’s van de ontblote vagina van televisie-omroepster Manon Thomas, het stiekem filmen onder de rokjes van vrouwen in een parkeergarage en recentelijk nog het publiceren van een vernederend pornografisch chantagefilmpje van de goed geconserveerde diva Patricia Paaij (en ja, door dat filmpje te publiceren, geeft GeenStijl andere chanteurs extra drukmiddelen om hun slachtoffers af te persen: “Voor je het weet, sta jij net als Patries op GeenStijl, dus dokken nu!”). Tuig van de richel, berucht om het verknippen van interviews. En als je ze vraagt om een en ander wat aan te passen wegens onjuistheden, word je in veel gevallen op die website publiekelijk nog een keertje extra afgezeken.

Met zo’n schoremwebsite gaat “Reizigersvereniging” ROVER dus in zee. Willens en wetens, want ook van een ROVER-voorlichtster mag worden verwacht dat ze bekend is met het Nederlandse medialandschap, en dus ook met de kenmerken van GeenStijl. En dan voor de roze plopkap verschijnen met een lulverhaal over Translink, dat niet transparant zou zijn. “Dus we mogen blij zijn dat de media het voor mekaar krijgt (sic) om dat naar buiten te krijgen”... Lazer op! Als ze bij dat ROVER met hun luie sodemieter even in de jaarverslagen hadden gekeken, dan hadden ze het zelf prima kunnen uitzoeken. Dan krijg je een Godsvermogen aan subsidie, laat je enorme steken vallen en maak je gemene zaak met een intimiderende hufterwebsite om voor het oog der natie even bijdehand te doen en te suggereren dat je in de bres springt voor die opgelichte passagiers.

En ja, natuurlijk. Translink heeft wel wat uit te leggen over die 55 miljoen winst, die in de afgelopen jaren werd geboekt. En die uitleg komt er gewoon, niet in de laatste plaats omdat de staatssecretaris en een aantal gealarmeerde Kamerleden die opheldering volkomen terecht verlangen. Om dat gedaan te krijgen is een beetje tegen een tokkiewebsite aanschurken echt niet nodig.

Overigens respect voor hoe die Translink-mevrouw de binnengedrongen reportageploeg van GeenStijl op bekwame wijze weer het gebouw uitbonjourde. Zonder paniek, welbewust en duidelijk.

En dan nog iets: die communicatiemevrouw van Translink weet zich tenminste charmant en representatief te kleden. Em ze bezoekt zo te zien met een zekere regelmaat een kapper. Zo hoort dat, qua behoorlijke communicatie. Qua serieus te nemen uitstraling kan die mevrouw van ROVER daar nog wel wat van leren. Maar misschien dat daar ook wel ergens subsidie voor is.

Uw ROVER-lidmaatschap opzeggen doet u hier. Een sneu indringersfilmpje filmpje kijken doet u hier.