17 aug 2014

   Danny Teders - The Flying Dutchmam is back!

Wat heb ik tot nu toe genoten van het EK atletiek in Zürich! Net als bij alle andere sporten, is het plezier groter bij het kijken, zodra een Nederlander het geweldig doet in zijn/haar sport.

Dafne Schippers, om eerlijk te zijn had ik nog nooit van deze naam gehoord, maar na deze week zal niemand die naam meer vergeten. Onze Nederlandse Usain Bolt, plaatsvervanger van de legendarische Fanny Blankers Koen, zoefde langs alle tegenstanders heen. Goud op de 100 en 200 meter. 64 jaar hebben we op dit moment moeten wachten..

64 jaar, daar waar niemand in Nederland nog zou hebben gedacht dat er ooit weer een blanke Nederlandse de 100 meter zou winnen. Daar doel ik uiteraard op de honderden artikelen die zijn geschreven over verschillende type spiervezels, aanleg bij getinte mensen voor de explosieve- en duursporten. Het is bijna bijzonder om mee te maken dat zij deze afstanden winnend heeft afgesloten. Natuurlijk bestaan deze vezels ook onder blanke mensen, maar niemand kan ontkennen dat getinte mensen van nature vele malen atletischer zijn gebouwd. Ongekend!

Dafne, 23 jaar, zal ons land de komende jaren nog vaak laten stralen. Talent omgezet naar de top! De laatste stap die velen in de sport niet kunnen maken. In Hengelo zal een spoedoverleg volgen, gezien het atletiekstadion in de stad. Brandweer Amsterdam Osdorp komt straks naar buiten met een ladderwagen genaamd Dafne. Roem die ‘de vliegende huisvrouw’ verdiende en die ook Dafne verdient.

Hopelijk heeft ze de overige talenten in de Nederlandse atletieksport de nodige moed gegeven, zodat ons kikkerlandje in de komende jaren nog meer kan schitteren op o.a. dit koningsnummer. Echter zijn er nog genoeg verbeterpunten, laten we beginnen bij het stokje vastpakken en vasthouden.

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.