Driek Oplopers - SGP: Stiekeme Geile Pleziertjes


Seks wat de klok slaat. Heel vrolijk word ik van Cees van der Staaij. De SGP-voorman voert wederom actie tegen vreemdgaan. Met bilboards, zo begreep ik. Want vreemdgaan mag niet, dat vinden de Gristenfundamentalisten niet goed. Nee, die hebben gewoon rare pedo’s rondlopen, zoals die ouderling in Staphorst. “Ga maar even liggen, meisje, dat heet predestinatie.” Maar waar bemoeit die Van der Staaij zich eigenlijk mee? Wat in de slaapkamer van een ander gebeurt, daar heeft geen enkele Godsdienstwaanzinnige wat mee te maken zolang het niet diens eigen man of vrouw betreft. Zolang het gaat om seks tussen mensen die dat allebei willen, heeft Vrome Cees zich daar niet mee te bemoeien. Overigens komt seksverslaving het meeste voor bij het Gristelijk Verknipte volksdeel. De kabelnetten in de Biblebelt raken keer op keer overbelast door het grote aantal bezoeken aan ranzige gluurwebsites. SGP: Stiekeme Geile Pleziertjes.

Maar vlak de malloten van het Openbaar Ministerie niet uit. Da’s een verhaal waar ik een stuk minder vrolijk van word. Door mooi recherchewerk betrapte de politie een hoerenloper in een hotel in Valkenburg bovenop een 16-jarig kind. De loverboypooier werd ook gegrepen. In zijn mobieltje een lijst met 80 klanten en in de prullenbak een berg condooms met de DNA-monsters er nog op. Of in.

Dus kondigde de politie aan, dat de 80 verdachten iemand van de zedenpolitie bezoek zouden krijgen. Gewoon thuis of op het werk. En niet miepen over de lastige consequenties voor huwelijken of relaties. Moet je maar niet op een kind klimmen terwijl moeder de vrouw de witlofschotel staat klaar te maken (met excuses voor deze ongemakkelijke woordkeuze) of  van haar bevredigende (nogmaals excuses) kantoorbaan op weg is naar huis. De op heterdaad betrapte man pleegde zelfmoord, en nu heeft ook al een tweede verdachte zich van het leven beroofd.

De schrik zit er goed in. Nee, niet bij de resterende 78 verdachten, maar bij het Openbaar Ministerie. Het achtenzeventigtal heeft nu met voorrang recht op hulp. We leven in een raar land. Hulp. Met voorrang. Voor iemand die in therapie wil omdat ‘ie doodongelukkig is, is de zorg net door Malle Edith (zie aldaar) wegbezuinigd, maar een groezelige kinderhoertjesneuker krijgt voorrang. Bij de hulp.

Ik snap er niets van. Waarom zijn die 80 verdachten niet in de week na de ontdekking van het hotel, het kindhoertje, de pooier en de telefoonlijst met z’n allen thuis opgehaald en in een politiecel gezet? Ben ik nou gek, of zijn ze bij het OM de weg kwijt?

Of waart de geest van de heer Demmink nog steeds door de krochten van het Openbaar Ministerie?