18 juli 2014

  Driek Oplopers - Geen geintjes

Natuurlijk. Ik kan zo’n lollig telefoontje doen. Naar een minister. Bijvoorbeeld over dat ‘sociale’ woningverhuurders de huurders uit de huizen mogen trappen en daarna, na een likje verf, de huurprijs voor de volgende huurder mogen verdubbelen.

En de treinen rijden nog steeds niet op tijd. Tussen Schiphol en Amsterdam is om de andere dag een grote storing.

Johnny de Mol heeft een nieuw neukertje. Ze mocht niet mee naar de verjaardag van tante Linda, maar er werd wel met haar gepronkt op een modeshow.

Marechaussees stelen snoep, en de criminaliteit in Brabant en Limburg rijst de pan uit. En de politie raakt twee ton aan lokgeld kwijt bij een wat onhandige undercover-operatie.

Kortom, een week vol actualiteiten waar ik stevig de draak mee kan steken en waar ik pronte meningen over kan opschrijven.

Maar ik ga het niet doen. Wanneer een burgervliegtuig vol toeristen uit de lucht wordt geschoten door dolgedraaide Oekraïense separatisten, met wapentuig dat wordt geleverd door de psychopaat Poetin, president van de schurkenstaat Rusland, dan vind ik het niet gepast om lollig te gaan doen, met m’n grote bek.

Mij past vandaag slechts verdrietig stilzwijgen. Mijn gedachten zijn bij de ruim 150 Nederlandse slachtoffers en hun nabestaanden.

Klik
hier
om te reageren of reacties van anderen te lezen.