Driek Oplopers - #racismedemo

Met een demonstratie waarin wordt meegelopen door de Islamitisch-fascistoïde genocide-ontkenners van DENK en de totaal geschifte beroepsslachtoffers van Bij1 ben ik het per definitie inhoudelijk oneens. Want dat kán gewoon geen zuivere koffie zijn. En als ik dan ook nog zie dat GroenLinks de demonstratie misbruikt om stemmen te werven, dat word ik daar ook niet erg veel toegeeflijker van. En wanneer ik dan ook nog de door de SP totaal ingepalmde FNV in vol ornaat zie meedoen, dan ligt de foute grap over de verwantschap met die werkschuwe zwartjes al gauw op de loer.

Ik heb het over een demonstratie, vandaag in Amsterdam. De demonstratie was gericht tegen Forum voor Democratie en lijsttrekker Annabel Nanninga. Nu zijn er zat reden om bij de komende raadsverkiezingen niet op FvD te stemmen, en ik zal dat ook niet doen. Maar net zoals de tegenstanders van FvD een demonstratie mogen houden, mag FvD -mits in orde bevonden door de kiesraad en tenzij verboden door de rechter- meedoen aan verkiezingen. Of je het nou met ze eens bent of niet.

Ik snap Annabel Nanninga niet. Ik vind haar wel een leuk wijf, met de botte bijl die zij hanteert om haar standpunten te onderstrepen. Niet smaakvol, wel duidelijk. En veel van haar criticasters zien niet het verschil tussen een duidelijk standpunt en een foute grap. Maar ik begrijp niet zo goed, waarom Nanninga aanpapt met die Thierry Baudet. Want dat is natuurlijk wél een eersteklas eikel. Met zijn theevisite aan gaskamer-nuanceerder Le Pen sr. Met zijn mening dat als een vrouw nee zegt, ze ja bedoelt. Met zijn ontplofte ego, waardoor hij als man van het volk in de Tweede Kamer voor de burger volstrekt onbegrijpelijke teksten in het latijn debiteert. Wat moet Nanninga met zo’n sneue lul? Hoogstwaarschijnlijk zou het haar op eigen houtje ook wel lukken om een raadszetel in de wacht te slepen.

Nog niet zo lag geleden viel men massaal over FvD omdat kopstukken in die partij stelden dat er intellectuele verschillen tussen bevolkingsgrepen bestaan. Foei. Schande! Dat mag je niet zeggen. Vindt men. Maar als dat nou toch eens echt waar is? Als leden van bepaalde bevolkingsgroepen veel vaker mislukken op school? Als vertegenwoordigers van bepaalde bevolkingsgroepen veel vaker in de bijstand zitten wegens te dom of te lui voor een baan? Als bepaalde bevolkingsgroepen nu eens oververtegenwoordigd zijn in de misdaadcijfers? Waarom mag dat dan niet worden gezegd? En als je man en paard noemt, ben je dan automatisch een racist? Wel volgens die anderhalve man en een paardenkop die vandaag in Amsterdam liep te demonstreren. Maar volgens mij niet.