19 sep 2014

   Driek Oplopers - Horendol van Henkie Krol

Even met de SP gebeld: “Goedemorgen, kameraad Oplopers hier. Kameraad Roemer in de buurt?”

Kameraad telefoniste verbond mij door met kameraad secretaresse, die mij om een ogenblik geduld vroeg, aangezien kameraad Roemer even afwezig was wegens de aanschaf van een rekenmachine. Ik schoot onbedaarlijk in de lach en wachtte geduldig op de terugkeer van de partijchef. Na enige tijd kreeg ik hem aan de telefoon. “Goedendag, kameraad Roemer. Veel dank voor de vrolijke momenten die ik door uw inspirerend leiderschap weer heb mogen beleven.” Kameraad Roemer bromde dat hij niet van mijn zeer matige humor was gediend, aangezien dergelijke flauwiteiten het opklimmen van het proletariaat niet zouden helpen. Ik was niet onder de indruk: “Kameraad Roemer, uw ongefundeerde praatjes in de Kamer doen dat evenmin. Het was een potsierlijke wanvertoning. Allemaal mooie praatjes over meer inkomsten voor het proletariaat, terwijl u daar zelfs nog niet een begin van een financiële onderbouwing voor hebt.” Kameraad Roemer antwoordde dat zijn grote voorbeelden, de kameraden Lenin, Chroestsjof en Breznjev dezelfde rekenmethodiek hanteerden, en dat er dus niets mis mee kon zijn. Fout. “Die idioten kregen het voor mekaar, het gehele Oostblok failliet te laten gaan, inclusief een hongerende bevolking.” Woedend kondigde kameraad Roemer aan, binnenkort een vijfjarenplan te zullen presenteren. Bulderend van de lach verbrak ik de verbinding.

Vijfjarenplan. Die malloten van de SP kunnen niet eens tot 5 tellen, dus dat wordt niks. Een beleid voorstaan dat is gebaseerd op rekenfouten en diefstal. Sinds de val van de muur weten we dat dit natuurlijk volkomen achterhaald is. Niet meer van deze tijd. Net als 50Plus. Ook gebaseerd op diefstal, ook volkomen achterhaald. Huilend van de lach zag ik hoe pensioenfraudeur annex subsidiedief annex leugenaar annex broodpoot Henk Krol in de Kamer werd afgemaakt. Eén opmerking over de door hem achterovergedrukte pensioenpremies was voldoende. Maar dat vind ik nog niet het ergste. Dat de Kamer tot de rand is gevuld met incompetente eikels (M/V) met een gebrekkig geweten, is een bekend fenomeen. Maar dat 50Plus ondanks gebleken fraude en diefstal iemand toch opnieuw op het schild hijst, dat is wel heel erg treurig. Ik ben geen groot fan van Geertje Wilders en zijn PVV.  Maar betrapte misdadigers keren bij de PVV niet meer terug in de fractie, en bij 50Plus dus wel. Al met al kunnen die stumperds van 50Plus dus niet in de schaduw staan van Geert Wilders en zijn foute club.

Maar goed, er is wel meer achterhaald. Zoals die achterlijke geblondeerde slagersdochter die met André Hazes was getrouwd. Een golddigger die teert op de inkomsten van een stokdove, kapotgezopen, doorgesnoven B-artiest die zich richtte op het laagopgeleide klootjesvolk dat serieus denkt dat sentimentele teksten, bij elkaar geknutseld met behulp van het Prisma-Rijmwoordenboek, de moeite waard zijn. Nou heeft de voormalige chauffeur van André de Snuiver een boekje opengedaan over de aftakeling van deze stakker. Hilarisch. En nu is Rachel dus boos. Heerlijk. En binnenkort start er weer een talentenjacht op TV, waarin men op zoek gaat naar ‘de  nieuwe André Hazes’. De hoofdprijs is, naar ik heb begrepen, 5.000 liter bier en 6 kilo cocaïne. Wat een heerlijke klus heb ik toch, dat volgen van politici en artiesten van het onderste garnituur.

Maar niet iedereen is zo vrolijk als ik ben. Neem nou die omroepster Margreet Spijker. Zij is in therapie geweest na haar (overigens onterecht) gedwongen vertrek bij het RTL Nieuws. Die enorme teleurstelling leidde tot angstproblemen. Op advies van haar therapeute doet ze nu heel enge dingen, die niemand anders wil. Ze is gaan werken bij Omroep WNL…

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.