Luc van Lier - Joden aan het gas

Wanneer je in de in aanbouw zijnde Amsteltower uit het raam kijkt, wat zie je dan in de verte? Juist. De Amsterdam ArenA, het stadion waar Feijenoord roemloos ten onder ging tegen het oppermachtige Ajax.

Eén van de aannemersbedrijven die in de Amsteltower aan het werk is, is Spindler, met als slogan “De Totaalinstallateur”. Een van oorsprong Rotterdamse onderneming, en dat wringt. In ieder geval wel voor hun medewerker Ron Damen. Die kon de winst van de Ajacieden op de trots van Rotterdam Zuid niet verkroppen. Op Twitter verwoordde hij zijn onvrede zo: “#ajafey tering neuzen. Op hangen en douchen met gas straks.” Zo te zien heeft Sneue Ron de basisschool niet afgemaakt. Maar goed, dat  zat er natuurlijk ook niet in, met een IQ van 83.

Best logisch, dat je een woedende Tweet rondstuurt als je kluppie heeft verloren van de gehate tegenstander. Dus de scheidsrechter een hondenlul noemen en de aanvallende middenvelder van de tegenpartij een hoerenzoon, nou vooruit. Hooligans staan er nu eenmaal om bekend dat ze nogal, eh, primair reageren. Maar de tekst “#ajafey tering neuzen. Op hangen en douchen met gas straks.” Gaat wel wat te ver.

Sterker nog, die tekst gaat veel te ver. Veel en veel te ver.

Ron Damen heeft zichzelf absoluut onmogelijk gemaakt. Daarmee kan hij ook bij de firma Spindler niet langer aan het werk blijven. Het risico is immers levensgroot, dat hij bij de installatieprojecten van zijn baas opzettelijk de gaspijpen op de waterleiding aansluit. Kan je lachen, onder de douche. Knaleffect verzekerd. Weer een paar Joden opgeblazen.

Overigens gaat het bij installatiewerk ook om het in de juiste volgorde uitvoeren van het werk, en om het voorkomen van onnodige werkzaamheden. Eerst ophangen en dan vergassen: lijkt me niet te voldoen aan de juiste volgtijdelijkheid. Hoef je echt geen VMBO-techniek voor te hebben.

De strafrechter zal zich met meneertje Damen moeten gaan bemoeien in het kader van belediging. De personeelschef van installatiebedrijf Spindler zal zich eveneens over meneertje Damen moeten buigen. Qua ontslag.