2 aug 2014

  Pouwels - Vakantietrivialia

Rust is een leeg hoofd hebben en een leeg hoofd leidt tot het opmerken van simpele, onbeduidende  dingen. Vanochtend tijdens het douchen viel me op dat alle badkamerproducten voor mannen ergens donkerblauw zijn. Mijn shampoo heeft een donkerblauwe dop, de tandpasta ook, mijn scheermes en tandenborstel hebben donkerblauwe stelen, de scheergel en deodorant komen uit donkerblauwe bussen.

Badkamerproducten voor vrouwen zijn roze, paars, mintgroen of lichtblauw. Daar valt meer variatie waar te nemen. Ze passen ook beter bij het ontwerp van de badkamer van ons vakantieappartement. Ik heb trouwens nog nooit een donkerblauwe badkamer gezien. Misschien is badkamerontwerp doorgaans een vrouwenzaak.

Mannenzaken zijn trouwens af en toe best triest. Mijn scheermes heeft de merknaam Wilkinson Sword. Dat is vet stoer, want dan kun je jezelf tijdens het scheren in de spiegel aankijken en dan tegen jezelf zeggen dat je je scheert met een zwaard. Raahahaha! Supermannelijk! Lekker stoer doen in je eentje. Ik val buiten de doelgroep, denk ik. Ik scheer mezelf omdat het anders zo jeukt. Daar is niks ridderlijks aan.

Net zoiets: energydrinks. Ze zitten meestal in donkere blikjes en hebben ook van die achterlijke namen. Ik heb er deze week vier gedronken en ze heetten achtereenvolgens Monster, Hell, Burn en Bomba. Heel energiek dus allemaal. 'Bomba' is een van de weinige Hongaarse woorden die zich betrekkelijk eenvoudig in het Nederlands laten vertalen en de rest is natuurlijk ook niets anders dan idioot. Burn in Hell Monster. Mijn vrouw heeft ze overigens voor me gekocht.

Bier zit tegenwoordig in groene flessen. Slechts enkele soorten worden nog in bruin glas verkocht. Groen glas ziet er beter uit, vind ik en ik zal vast niet de enige zijn die er zo over denkt. Maar wat ik gek vind is dat ze geen andere kleuren glas gebruiken voor bier. Als mannen blauw zo mooi vinden, waarom verkopen ze dan geen bier in donkerblauwe flessen? Of geldt die voorkeur alleen in de badkamer? Rood glas ziet er ook vast goed uit. Of zwart, ook tof. Ik zou het kopen.

Maar goed, tegelijkertijd draait de wereld gewoon door en in het tablettijdperk is het 1500 kilometer van huis ook mogelijk de krant te lezen. Even downloaden en klaar. Veel valt er overigens niet aan ontspanning te halen deze dagen. Dit jaar is er geen komkommernieuws, maar de gebruikelijke kommer en kwel. In Oekraïne wordt in een zonnebloemenveld naar lichaamsdelen gezocht, Israël slacht Palestijnen af in Gaza en in Nederland blijken er vrij veel hysterische imbecielen te zijn die het verschil tussen een moordende Israëliër en een jood niet snappen.

Dat blijf ik trouwens zelfs tijdens een vakantie opmerkelijk vinden. Dat conflict tussen Israël en Palestina  is een ongekend ingewikkelde zaak, maar toch weten zo vreselijk veel mensen zeker dat ze achter een van beide strijdende partijen staan. Of ben ik gewoonweg te simpel? Als twee partijen in de eenentwintigste eeuw nog steeds conflicten denken te kunnen oplossen door andere mensen dood te maken, dan zijn beide partijen gewoon klootzakken.

Maar ja, dat is slechts mijn triviale mening, ergens op een terras in de schaduw van een parasol per ongeluk bedacht terwijl ik me eigenlijk liever was blijven verwonderen over de kleur van flesjes.

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.