2 nov 2014

   Danny Teders - Sven kraamt weer onzin uit

Passie, strijd, alles geven voor het maximale resultaat. Dat is toch waar het om draait in de topsport? Zo mooi als ik de schaatssport vind, daar waar je verbeten schaatsers over het ijs ziet gaan, met verzuurde benen vechten naar de eindstreep. Waar de supporters geld voor een kaartje betalen, vrij nemen en een weekend verplichtingen afzeggen om in Thialf aanwezig te zijn. Fantastisch!

Dan kom je voor de toppers die gebrand zijn op resultaat. De debutanten, die met gezonde spanning (of te veel) aan het inlopen zijn op de ‘middencirkel’ van de schaatstempel. Een Annette Gerritsen die (helaas) in tranen op de tribune zit, nadat ze zesde is geworden en zich na een zeer zware periode niet gekwalificeerd heeft. Geweldig!

Hoe kan het dan? Dat ik vaak uitkijk naar de laatste ritten, maar er tegen op zie om die kwal van een Sven op het ijs te zien? Geweldig hoor, zijn schaatsstijl, puur kwaliteit, maar ik kan hem niet uitstaan. De arrogantie druipt ervan af, statusgehalte als of hij God op aarde is. Prima, je richt je op de 1500 meter en de 5 kilometer, maar rijdt jezelf toch helemaal stuk op die 10 kilometer, man! Mensen komen voor je naar het stadion en willen je zien vlammen!! Over de finish gaan alsof het een trainingsrit is of sterker nog dat je aan het uitrijden bent.

Misschien moet die ook even met Johan Cruijff gaan praten. Teveel profschaatsers en daar heeft meneer last van? Wees trots dat er mensen zijn die zich uit de naad werken en de sport levend houden. Zou die enig idee hebben hoe het is om een leven te hebben, waarin je alles zelf moet financieren en niet tonnen per jaar verdient? Meedoen bij ‘Dubbeltje op zijn kant’ zal een goede training voor hem zijn. Typisch een Hollander, blijkt wel weer, want meneer pleit wel voor aanpassing in het systeem, maar heeft zelf nog geen oplossing. Goed bezig! Als je dan toch langs Johan en RTL rijdt met je dikke BMW, misschien is het makkelijk om dat ook nog even bij onze heer Rutte te stoppen die ook graag aanpassing ziet, maar welke?

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.