21 dec 2014

   Driek Oplopers - Baay rommelt Krol de Kamer in

Beetje ondergesneeuwd in de politieke slapstick over de tweedeling in de zorg, waarbij de minst draagkrachtige patiënten niet langer mogen kiezen uit een fatsoenlijk aantal artsen, en PvdA en VVD de Eerste Kamer voor lul zetten met een truc om de senaat te omzeilen. Maar hij was werkelijk hilarisch. Waar ik het over heb? De brief die Martine Baay - Timmermans van de bejaardenpartij donderdag aan Tweede-Kamervoorzitter Anoushka van Miltenburg stuurde.

Martine Baay zat in de Tweede Kamer op de na een scheuring enige overgebleven zetel van 50Plus. Helaas heeft zij ernstige gezondheidsproblemen, zodat ze in september tijdelijk haar Kamerzetel ter beschikking moest stellen. Wie werd haar plaatsvervanger? Henk Krol. U weet wel, die pensioenfraudeur en subsidiedief. Dus nadat Fraude-Henkie de Kamer had moeten verlaten toen aan het licht was gekomen dat op de lonen van zijn personeel wel pensioenpremie was ingehouden, maar dat dat geld door Henk Krol nooit was afgedragen aan het pensioenfonds, kwam hij via deze u-bocht voorlopig weer terug in de Kamer. Bulderend van de lach heb ik dat hele gedoe gadegeslagen, en op deze website verschenen meerdere stukkies over het tuig van 50Plus.

Maar goed. Brief van Baay aan Van Miltenburg. De gezondheidsproblemen houden aan, en daarom stelt Martine Baay haar zetel definitief ter beschikking. Haar argumentatie? “Om het aanzien van de politiek niet te beschadigen”. Echt. Een op zich bonafide volksvertegenwoordiger maakt in de Kamer plaats voor een oplichter-annex-fraudeur. “Om het aanzien van de politiek niet te beschadigen”. Iedere keer als ik aan onze volksvertegenwoordiging denk, schiet ik onbedaarlijk in de lach. Een mevrouw die meewerkt aan de definitieve terugkeer in het parlement van een zelfingenomen hufterig stuk vreten als Henk Krol doet dat om het aanzien van de politiek niet te schaden. Echt, zelfs de meest briljante tekstschrijver had zoiets niet kunnen verzinnen. Geniaal!

Bejaardenpartij 50Plus rotzooit een pensioendief de Tweede Kamer in. Echt, beweringen dat het in en om het Binnenhof een saaie boel zou zijn, berusten op één groot misverstand. Het beste cabaret vindt u niet in het theater, maar in ons parlement. Bezoekers aan de gebouwen van de Tweede Kamer zullen binnenkort vermakelijkheidsbelasting moeten gaan betalen, dat kan niet anders.

En hoe je het ook wendt of keert, we zien in de Kamer gebeuren wat ook in de echte samenleving strijk en zet is. Mensen met een zwakke gezondheid delven het onderspit om plaats te maken voor gewetenloze hufters. Dus heus: de politiek staat midden in de maatschappij. De zieke wijkt voor de roofpoot.

Klik
hier
om te reageren of reacties van anderen te lezen.