22 feb 2015

   Krelis - Stedentripjes

De midweekse Europese voetbalronde bracht weer de nodige mensen op de been. Van Gelsenkirchen tot Lyiv, van Glasgow tot Athene, het was weer een gezellig samenzijn van al dat moois wat het voetbal te brengen heeft. Er waren prachtige wedstrijden, met mooie sfeer en schitterende goals. Helaas was het vooral het loslopend wild dat in het nieuws kwam.

Het begon al dinsdag, toen er op social media beelden opdoken van Chelsea-supporters, die in de Parijse metro een man met een huidskleur uit de metro duwden, gevolgd door wat spreekkoren als “We’re racist and that’s the way we like it.” Best ironisch, aangezien het toch echt een Afrikaanse speler was, Didier Drogba, die de club in de 2012 naar de Champions League-eindzege schoot.

Vermoedelijk was het de groep genaamd de Chelsea Headhunters – niet te verwarren met de Chelsea Gloryhunters, voor mensen die pas na 2005 Chelsea-fan zijn geworden – die verantwoordelijk was voor deze schofferingen. Een groep van racisten en white supremacists die vanuit hun voetbalclub proberen een agenda van rassenhaat te uiten. De club zegt afstand te nemen van deze acties, maar in de tussentijd hangen er meerdere spandoeken van “Shed boys” (voorlopers van de headhunters) in het stadion.

Hier in Nederland doen we het niet veel beter overigens. Bij Ajax is de club gegijzeld door een stelletje opgefokte jongelui uit de randgemeenten, die zich een dusdanig positie binnen de club hebben verschaft dat zelf de directie van tijd tot tijd komt meehossen. Binnen vak 410 is sprake van een hiërarchie van enkele kolonels, tientallen adjudanten en honderden meelopers, die zo de échte criminelen buiten schot houden. Michael van Praag kwam zelfs een lid van de harde kern in de gevangenis opzoeken, ook al was deze veroordeeld tot 16 jaar cel. Van Praag deed dit omdat hij weet, net als dat van der Sar dat weet, dat je dit tuig moet paaien. Ze weten per slot van rekening waar je woont!

En dan was er natuurlijk Feyenoord. De club die een groot compliment verdient. Niet alleen voor het geweldige spel tegen AS Roma donderdag, maar ook hoe het de idioten met stadionverboden buiten de deur houdt. Het was in Stadio Olympico een geweldige sfeer, mede door 6000 Feyenoord-supporters en hoewel er een groot aantal debielen uit naam van Feyenoord huishielden in de binnenstad, zorgde Feyenoord ervoor dat het gezeik buiten het stadion plaatsvond. Al deze mensen hadden immers een stadionverbod. De ME greep in, Italiaans snelrecht deed de rest.

Nu is het aan de douane om deze idioten buiten de deur te houden, voordat ze naar het buitenland gaan om rotzooi te maken. Of huur een stuk weiland, zet er een hek omheen en laat al deze idioten lekker elkaar afmatten. Ik kan me toch moeilijk voorstellen dat het land daar veel dommer van wordt…

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.