22 sep 2014

   Moge Bakker - Broodtegoed

Goedemorgen bakker,

Goedemorgen dames, wat mag het zijn?

Wij zijn hier een paar weekjes op vakantie en vandaag willen we wel wat lekkers voor de lunch. Onze dochter zou graag 2 kaascroissants willen, mijn vrouw drie krentebollen en voor mij zo'n lekker broodje gezond.

Kijkt u eens, alstublieft. Dat wordt bij elkaar €8,80.
U heeft de keuze om nu €82,50 te betalen. Dan houdt u €51,20 tegoed over die u naar hartenlust kan besteden in onze bakkerswinkel of alle andere bakkerswinkels in de wijde omgeving.
Denk er dan wel om dat vóor elke volgende bestelling het tegoed boven de €60 moet zijn.
Dat tegoed kunt u overigens gewoon terugkrijgen hoor. Over vijf jaar moet u er zelf even om komen vragen. Maar als u nu €7,50 betaalt kan u het ook binnen enkele weken op uw bankrekening teruggestort krijgen.

Oh, nou maar dat is ook raar. Zo veel hebben we helemaal niet bij ons. En waarschijnlijk maken we die €60 wel helemaal niet op.

Gelukkig kan het ook anders hoor. U kunt ook nu €11,80 betalen.

Het bedrag was toch €8,80 bakker?

Inderdaad mevrouw, maar omdat u ervoor kiest geen broodtegoed te nemen betaalt u per klant een euro extra. Toeslag noemen we dat.

U heeft wel groot gelijk dat dit een betaalmanier is die weliswaar uniek in de wereld maar volstrekt niet klantvriendelijk is. Sterker nog. Het is niet meer van deze tijd dat gewaardeerde klanten zoals jullie zo behandeld worden!!!
Een paar maanden geleden kon u notabene nog gewoon uw broodje afrekenen, maar ja, dat heb ik afgeschaft.
Wel, als u nu niet snel die €82,50 óf €11,80 betaalt zal ik u een wettelijke boete van €105,- plus de broodprijs in rekening moeten brengen.

Perplex betaalt het gezin en vertrekt verbijsterd richting het station. Misschien toch maar ergens anders naartoe om de vakantie voort te zetten.

Klik
hier
om te reageren of reacties van anderen te lezen.