FraLa - Raak, mis, raak, Kerstmis

Foute boel op de kerstmarkt in Berlijn als een vrachtwagen stalletjes, maar vooral mensen raakt en zelfs dodelijke slachtoffers maakt. Een idioot met gebrek aan hersencellen denkt door het plegen van deze aanslag dat daarmee de westerse levensstijl verandert. “Denk je dat werkelijk” zou ik zo’n dader willen vragen. Maar ja… Gebrek aan hersencellen… Bij het aanhouden van de dader gaat het vervolgens mis, want het blijkt de dader helemaal niet te zijn. Daarna zelf nog even gedacht dat het misschien wel eens een AfD-aanhanger zou kunnen betreffen. Gewoon om verkiezingswinst voor zijn partij te bewerkstelligen. Maar een vluchteling blijkt hem toch voor te zijn geweest en er kan dus weer ‘met het vingertje worden gewezen’. Maar dat is tegenwoordig niet meer genoeg. Je gaat op buitengewoon onsmakelijke wijze Angela Merkel verantwoordelijk stellen voor deze aanslag. En als er onsmakelijk gedaan kan worden, blijven figuren als Wilders niet achter.

In Milaan is het vervolgens raak en wordt de vermoedelijke dader neergeschoten. Of daarmee het leed geleden is, is een kwestie van afwachten. In Australië lijkt een aanslag (of zelfs meerdere) verijdeld te zijn door bijtijds oppakken van de potentiële daders. Vier van de vijf opgepakten zijn een dikke 20 jaar geleden in Australië geboren. In dit geval kan er dus niet bestraffend met het vingertje naar DE vluchteling worden gewezen, want het betreft een jongere generatie, die zelf dus nergens voor is gevlucht. Volgens de logica van Wilders c.s. zou de premier van – pak ‘m beet – zo’n 25 jaar geleden dus bijna bloed aan de handen hebben gehad. Of samen met de premier van nu. Als er maar tweespalt gezaaid kan worden.

Zelf vrolijk zitten filosoferen over het probleem dat (bijvoorbeeld) Marokko (voormalige) landgenoten niet wenst terug te laten keren binnen de landsgrenzen. Schijnt in Tunesië ook zo te ‘werken’, anders had Duitsland kameraad Amri al lang op het vliegtuig retour gestuurd. Ergens te gek voor woorden natuurlijk, maar deze landen schijnen er op de een of andere manier mee weg te komen. En dat zij niet staan te trappelen van ongeduld om dit soort minkukels te verwelkomen, kan ik mij ergens ook wel weer voorstellen. Maar voor ‘ons’ geen reden bij de pakken neer te zitten. Dit lijkt mij echter iets om eens ‘gezellig’ Europees aan te pakken. Als honderdduizenden Marokkanen uit heel Europa in de zomermaanden naar hun (voormalig) vaderland afreizen voor familiebezoek etc. sluiten wij rond eind augustus alle (veer-)havens voor boten uit Noord Afrika af. Ook vliegtuigen mogen niet langer naar bestemmingen in Europa en toeristen moeten maar ergens anders op een kameel gaan zitten. Op zich best een stevig plan om nader uit te werken. Maar Nederland zal dan wel weer een referendum organiseren en omdat Ziyech belangrijk is voor Ajax en bij Feijenoord El Ahmadi niet gemist kan worden, gaat dit plannetje in duigen vallen.  Zou de AIVD deze spelers nu trouwens extra in de gaten houden na wat er de afgelopen dagen in Australië heeft gespeeld? Nu snap ik ook waarom Wilders zoveel geld wil vrijmaken voor leger en politie. Je hebt tenslotte wel een paar man nodig om zo’n 700.000 Turken en Marokkanen in de gaten te houden. En dan heb ik het nog niet eens over de vluchtelingen, want die zijn toch ook allemaal eng…

Dat lees je tenminste op Facebook. Of via een Twitter-bericht van GW en dan is verder bewijs niet nodig. Er zijn m.i. in Nederland een groot aantal mensen, die alles maar voor zoete koek slikken en zo dreigen te verworden tot een zeer speciaal soort obesitas-patiënt. Vooral niet de moeite nemen bepaalde dingen eens te controleren door andere bronnen te raadplegen of e.e.a. in het juiste perspectief te zien. Foei! Zoiets leidt al rap tot afwijkend gedrag. Er dreigt een helder geluid te klinken in het monotone gedreun van de moppermaffia. Lees de reacties eens op artikelen in de nieuwsbrief van Alg. Dagblad (via ad.nl). Je lacht je een kriek om zoveel domheid, maar je trekt ook de haren uit je hoofd van ergernis en dat begint op mijn leeftijd ernstige gevolgen te hebben. Op zich vind ik het eigenlijk bedenkelijk dat een krant als het AD een platform biedt tot verdergaande polarisatie en zo indirect bijdraagt aan toenemende intolerantie. Lachende derde lijkt voorlopig de PVV, maar ik ben bang dat die verkiezingswinst uiteindelijk slechts verliezers oplevert. En al helemaal in het onwaarschijnlijke geval dat de Wilders in het torentje komt. Moet dan altijd denken aan het gezegde: Eén dwaas kan meer vragen dan 10 wijzen kunnen beantwoorden. Vrij vertaald: Kan 1 man afbreken waar vervolgens 10 kabinetten nodig zijn om alles weer opnieuw op te bouwen? Maar een meerderheidscoalitie vormen, waarin de individuele partijen zichzelf nog herkennen, gaat ook een tour worden. Gelukkig zijn er nog mensen als Tijn, het ongeneeslijk zieke 6-jarig jongetje dat met zijn actie meer dan anderhalf miljoen inzamelde. Positivisme zegeviert uiteindelijk. Ik wens u daarom allen een vrolijke Kerst.