Daafje - Protest op het Malieveld

De grassprietjes op het Malieveld krijgen het zaterdag weer te verduren. Een PVV-lid uit Vlaardingen heeft het hoog in d’r bolletje zitten. Zij heeft het in d’r hoofd gekregen om komende zaterdag daar te gaan protesteren en wil iets van 150-200 mensen daarvoor meenemen. Inzet van deze tocht: de bijna-ijdele hoop om haar partijgenoten alsnog in de regeringsbankjes plaats te kunnen laten nemen. Als tweede partij bij de laatste verkiezingen eindigen, wil nog niet automatisch regeringsdeelname als gevolg hebben. Omdat er dit keer in dit land vrij verdeeld gestemd is, zullen meerdere partijen het met elkaar eens moeten worden hoe de komende 4 jaar te regeren. Anders kom je gewoon niet aan een minimum van 76 zetels.

Het is aan de grootste partij (in dit geval de VVD) de keuze om wel of niet met de PVV in één kabinet te willen zitten. Als Rutte vindt dat de verschillen met de populisten te groot zijn, of hij verwacht een rommelige deelname, dan kijkt hij gewoon naar andere mogelijkheden. We weten allemaal dat de PVV er een handje van heeft tegen de stroming in te roeien. De verschillen tussen PVV en de coalitiepartners zullen in beginsel al vele malen groter zijn dan tussen bijvoorbeeld VVD en GroenLinks. Bovendien heeft informateur Edith Schippers al een gesprek met Geert Wilders gehad, en heeft hem te kennen gegeven hem alsnog hierover te spreken, mocht het met GroenLinks, of de ChristenUnie het niet lukken. Geert is dat kennelijk al vergeten en spreekt voor de zoveelste maal voor zijn beurt. Het blijkt maar weer dat het minst braafste jongetje van de klas weer eens niet tegen zijn verlies kan, zelfs als nog niet duidelijk is dat hij echt heeft verloren. Oftewel Malle Geert staat weer eens flink stennis te schoppen, vooral als hij zijn zin niet krijgt!

Is er voor de PVV wel sprake van verlies? Geert Wilders heeft al aangegeven terug te slaan. Dat kan ook wel door oppositie te voeren. Hij heeft in de afgelopen jaren kunnen bewijzen flink te groeien middels oppositie. Je kunt maar beter goed oppositie voeren dan slecht regeren, toch?

Ik zou zeggen: Kimberly Hendriks, laat je je niet zo leiden door wat jouw baasje allemaal staat te verkondigen. Laat de PVV gewoon oppositie voeren, bekijk het door een positieve bril en bespaar je alle moeite. Wil je het weekend echt iets leuks dichtbij de voordeur doen? Kom dan gezellig een dag later bij de spoorbaan naar Hoek van Holland kijken. De NS neemt afscheid en gaat daar met oud materieel rijden, oftewel 's nog één keertje Neerlands glorie over de spoorbaan. Vele malen leuker dan doelloos meelopen, toch? Ik zou zeggen: meissie, laat het sein voor het nieuwe kabinet op groen. En veel sterkte voor de komende tijd!