Henri Happy - Grotemannenspeelgoed

Henri Happy blikt op snedige wijze terug op de actualiteiten van de voorbije week. Het was me 't weekje wel! Zwarte piet geslacht in het kringgesprek en Trump in je broekje!

Deze week begon met een fittie, die sudderde al sinds de week daarvoor toen Wierd Duk, journalist van het AD, op de pijnbank gelegd werd door policor linkse goedmenschen over 't inmiddels beruchte interview wat hij had met Machteld Zee over de vergaande Islamisering. Machteld Zee durfde te stellen dat er een plan zit achter de Islamisering. Ik zeg... Dat is een open deur intrappen, maar goed, de linkse azijnbode was het daar niet mee eens en haalde Duk en Zee onderuit. Machteld Zee werd op een lijn gezet met -ja daar zijn ze weer- de onderzoekers Roos en Stapel. Want kom bij de linkse goegemeente niet aan de islam!  Wegens het ontbreken van goede socialistisch waarden hebben ze bij links de islam maar omarmd, want de arbeider is al verheven! Laten we nu maar de islam verheffen denkt men bij links, tot ook het Avondland is geïslamiseerd en links mogelijk als eerste afgeslacht word door de vredelievende vijfde moslimcolonne.

En dan kom ik op de vraag: wat is gedegen onderzoek! Wat bleek namelijk deze week: de kinderombudsman maakte gebruik van het kringgesprek in het door haar gehouden onderzoek of door kinderen zwarte piet als racistisch gezien wordt Het kringgesprek, u hoort het goed! Hoeveel kringgesprekken heeft ze dan gehouden?  Zijn alle scholen hierbij geraadpleegd?  Het waren er 8, en waren die representatief?  Wie zal het zeggen, was het die zwarte school, waar de laatste autochtone Nederlander met de zo verfoeilijke witte huid vanaf is gepest na te zijn uitgescholden, of waren het overwegend witte scholen? Wie zal het zeggen. Hoe gaat zo'n kringgesprek in groep 5?

Kinderombudsman: Diederikje wat denk jij van zwarte piet,

Diederikje: Die is cool, die strooit en brengt pakjes en hij zit op een paard en doet allerlei leuke trucjes.

Kinderombudsman: Diederikje maar vind jij zwarte piet niet te zwart dan?

Diederikje: Neeeeeh, dat komt door de schoorsteen zegt mijn papa.

Kinderombudsman: Diederikje, maar kijk eens naar Guylano naast jou. Die is ook zwart, en die vindt het helemaal niet leuk dat mensen een zwart gezicht maken…

Diederikje: Hoezo een zwart gezicht maken, dat is van de schoorsteen…

Kinderombudsman: Nee Diederikje, dat smeren ze er op, om een zwart gezicht te krijgen.

Kinderombudsman: Guylano, vertel jij eens aan Diederikje  hoe jij gepest wordt daar mee...

Guylano: Wij vieren ook sinterklaas thuis hoor, bij ons komt zwarte piet ook.

Kinderombudsman: Jij wordt toch gepest, noemen ze jou geen zwarte piet dan?

Guylano: Nee, alleen jij zegt dat nu.

Kinderombudsman: Dat noemen de grote mensen racisme, en daarom moeten de gezichten niet zwart gemaakt worden.

Lodewijk: Ja mijn papa zegt dat is geïnstitutionaliseerd racisme!

Kinderombudsman: Precies Lodewijk dat heb jij goed onthouden!

Kinderombudsman: Steek je vinger op als je het niet leuk vindt dat Guylano voor zwarte piet uitgescholden wordt.

Kinderombusman: Ik zie alle vingertje in de lucht. Dank je wel kinderen.

Met dit "gedegen" onderzoek heeft de kinderombudsman de discussie opnieuw aangezwengeld over het bestaansrecht van zwarte piet. Want de conclusie van haar onderzoek is dat zwarte piet KAN bijdragen aan pesten, uitsluiting of discriminatie. Het is in strijd met het verdrag voor de rechten van het kind van de VN.  Zwarte piet is een folkloristisch gebruik, zoals dat  onder verschillende namen in veel meer landen bestaat. Als je folklore wil afschaffen moet je consensus hebben over de hele linie, en zolang als die er niet is, blijft de folklore in stand. De kinderombudsman heeft met haar "Stapeliaanse"  onderzoek aangetoond dat ze niet de slimste mens is.

Over de slimste mens gesproken, heeft u hem ook gezien onze nationale trots, Gordon! Hij was bij de slimste mens in België. Hij heeft daar flink van zich doen spreken in die ene aflevering waar hij aan mocht deel nemen en ook in België zijn naam gevestigd als de meest ordinaire Nederlander van dit moment, want voor de slimste kwam hij niet in aanmerking.

Ach, die Belgen, ze hebben het voor elkaar! Ze hebben aangetoond dat democratie toch bestaat! In ieder geval in België, ze hebben kans gezien om een verdrag waar jaren over gesteggeld is om zeep te helpen. CETA is ten grave gedragen door de Canadese regering zelf, Ze hebben aangetoond waar een klein land groot in kan zijn: Eurofielen op hun nummer zetten! Het is wel droevig te noemen voor de EU dat je met een land als Canada al geen verdrag meer af kunt sluiten, zonder dat het afgeschoten word in een provinciestadje in Wallonië of all places! Maar geheel terecht, vrijhandel is goed, maar de arbitrage daarover hoor je niet buiten de rechtbank te houden, dat gaat geld kosten. Ik was ook tegen die bepaling.

Mogelijk heeft Rutte hier iets van geleerd, namelijk dat als de bevolking in meerderheid NEE zegt, je dat ook moet respecteren. Dat is de bodem in de democratie. Nee is geen “nee maar”, of “ja maar”. NEE = NEE. Maar zoals te zien was deze week in de documentaire van HUMAN, de initiatiefnemers van het Oekraïne referendum wilden overwegend het failliet van de democratie aantonen daar waar het de besluitvorming binnen de EU betreft, en zoals het eruit ziet gaat het ze lukken ook! Alle signalen staan op tekenen bij het kruisje, want oh, oh, geopolitiek is belangrijker en daar vermoorden we de Nederlandse democratie voor!

In het kader van geopolitiek  wil ik toch even een uitspraak van Amerikaans presidentskandidaat Trump aanhalen in het laatste debat,  kringgesprek in groep 5 vind ik eigenlijk meer gepast dan debat, "Een land zonder grenzen is geen land", en dat is het enige zinnige wat ik in de afgelopen maanden uit die vent heb horen komen! Ik begrijp ook zijn uitspraak "grab them by the pussy" wel, als je geld en macht hebt, word je vermoedelijk omgeven door golddiggers, die een hand in het broekje zien als de kortste weg naar de portemonnee! Maar het is wel seksistisch! En.ik veroordeel het als geheel ongepast!  Want ik wil geen moeilijkheden met de geitenwollen onderbroeken brigade.

Was er dan helemaal niets leuk deze week? Jawel hoor! Vrouwen willen kleinere borsten, zo werd ons medegedeeld in Boulevard. Wat is daar leuk aan dan? Borsten zijn gewoon leuk!  Het deed me denken aan een mopje: Wat is de overeenkomst tussen modeltreintjes en borsten? Ze zijn gemaakt voor kinderen, maar mannen spelen ermee!