24 aug 2014

   Danny Teders - Een stil Amsterdam... heerlijk!

Na vier jaar lang te hebben geleden, vier jaar lang een fles whisky te hebben verloren om die ene  weddenschap… Telkens de Facebook-berichten die voorbij komen, waarin de woordgrapjes de dramatische situatie van mijn club beschrijven. Na al die jaren heb ik vandaag mijn gram weten te halen. Een 3-1 overwinning in het huis van de Duivel. Aartsrivaal ten top, de aartsrivaal die vandaag ten onder ging aan de snelheidsmaniakken op de flanken vanuit de lichtstad.

PSV heeft gewonnen van Ajax. Een kampioenschap is nog erg ver weg, maar het geeft de burger moed om te zien dat er gewonnen kan worden in de Arena. Daar waar de arrogantie de spuigaten uitloopt, werden ze met de neus op de feiten gedrukt. Eerlijk is eerlijk, het is Ajax en natuurlijk hebben ze bizar veel talent rondlopen, maar dit is wel het minste elftal van de afgelopen jaren. De leider is vertrokken en mocht Daley Blind de hoofdstad ook verlaten, dan wacht er een heel zwaar jaar voor de Ajacieden. 

Niet het beste vooruitzicht voor het Nederlands voetbal, maar wel een kans voor nieuwe talenten. Al moet ik toegeven dat ik iedere wedstrijd weer op een tegenslag voor de Amsterdamse club hoop en ze als 18e club uit de competitie het kampioenschap wens. Waarschijnlijk hebben ze die vijandigheid wel verdiend door de jaren heen en helaas vele kampioensschalen, alleen dit jaar is het: “Helemaal niks in Amsterdam!”

PSV zal dit jaar de schaal mee naar huis nemen. Eindelijk lijkt het mee te zitten voor mijn club, waar de sterspelers hebben bijgetekend en de Mexicaan Guardado zal worden toegevoegd aan de nog jonge selectie. Alle neuzen staan in de goede richting en een geweldig seizoen lijkt in aantocht.

Kijk er nu al naar uit om morgen naar mijn werk te gaan. De gezichten van mijn collega’s, het enthousiasme waarmee ik binnen kan komen, het herhalen van de uitslag... Wat is het op een dag als vandaag heerlijk om in Amsterdam te wonen. Stilte op de grachten, genieten!

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.