24 okt 2014

   Driek Oplopers - Nelson Mandela was een neger

Arme negers in Nederland. Ik heb het echt heel erg met ze te doen. Want als bevolkingsgroep worden ze keer op keer door volstrekt achterlijke soortgenoten zwartgemaakt  En sorry voor deze buitengewoon flauwe woordspeling.

Maar lieve help, ik dacht dat het zwartepieten nu wel zo’n beetje voorbij was. Nogmaals excuses voor wederom een flauwe woordspeling. Maar GroenLinks-malloot Iwan Leewin is er op weergaloze wijze in geslaagd het andersgekleurde volksdeel nog erger dan tot nu toe al het geval was voor schut te zetten en alle tegenstanders van Zwarte Piet zoals we die al heel lang kennen, voor aap.

Iwan Leeuwin is voorzitter van de GroenLinks-fractie in de gettodeelraad Bijlmermeer in Amsterdam. In die wijk wordt een park zeer eervol omgedoopt in ‘Nelson Mandelapark’. Als zodanig een mooi eerbetoon aan een bewonderenswaardige man. Even voor alle duidelijkheid: Nelson Mandela was huidtechnisch  donker gekleurd. Wij bleekneusjes noemen in  onze onschuld iedereen die qua huidskleur donkerder is dan een Chinees of een Arabier een neger. Nelson Mandels was dus een neger.

De leerlingen van twee basisscholen kregen de leuke opdracht om een levensgrote pop van Nelson Mandela te maken. Dat deden ze zeer kunstig. Met ballonnen en wat papier. Zijn jas in de kleuren van de Zuid-Afrikaanse vlag, en daarbovenop een bruin gelaat met grijs haar. Voor zover je dat van basisschoolleerlingen kan verwachten een treffende gelijkenis.

Maar Iwan Leeuwin is woedend weggelopen bij de feestelijke onthulling van de nieuwe naam van het park. Want de door de scholieren gemaakte pop leek te veel op Zwarte Piet, en was dus een belediging voor de herdachte staatsman. Nee, dat vind ik niet, dat vond Iwan Leeuwin, klapmongool namens GroenLinks.

Ik heb nieuws voor Iwan Leeuwin. Alle negers lijken op Zwarte Piet. Dat zit in hun huid. Behalve Michael Jackson. Die had iets chemisch met zijn huid gedaan, en trouwens ook zijn neus teruggebracht tot Kaukasische proporties. Maar ja, Michael Jackson was dan weer verzot op gefriemel aan kleine jochies. Als ik mocht kiezen, dan was ik liever Zwarte Piet dan pedofiel. Maar we dwalen af.

Nogal wat donker gekleurde mensen zijn mij erg dierbaar. Omdat ik ze bewonder. Om hun slimheid, of om hun hartelijke karakter. Of om hun schoonheid. Kortom, om tal van redenen. Er is wat mij betreft dus niets mis met een ander kleurtje. Waar wél wat mis mee is? Met de spreekwoordelijke neger die door rood rijdt en dan tegen de agent die hen op de bon slingert zegt, dat hij wordt gediscrimineerd wegens zijn kleur. Dat soort sneue types. Die verpesten iedere discussie. Zoals de discussie over de verschijningsvorm van Zwarte Piet. Allerlei verstandige mensen, uit beide kampen, hebben daar verstandige dingen over gezegd.

Maar een idioot die dit debat besmeurt met kritiek op schoolkinderen die een neger hebben afgebeeld als een neger, doet de zaak geen goed. Geen enkele zaak. Niet de zaak van de tegenstanders van Zwarte Piet, want die worden te kakken gezet met een volslagen doorgeschoten idioterie. Niet van GroenLinks, want die partij staat nu voor de zoveelste keer te boek door zijn onvermogen om belangrijke functies te laten vervullen door mensen met hersens in hun hoofd, in plaats van zaagsel. Niet van de Bijlmer, want die wijk ziet zijn reputatie van een getto dat bevolkt is door hordes schreeuwnegers opnieuw bevestigd.

Zo’n actie van die Iwan Leeuwin leidt alleen maar tot verliezers. Maar goed, mij raakt het niet zo. Mijn dierbaren zijn en blijven mijn dierbaren, ongeacht hun kleur, geloof of geslacht. En dat vind ik een fijne gedachte, die zelfs door mijn hoofd speelt als ik weer eens zo’n brulstukkie als dit schrijf. Vrolijk pak ik een brok speculaas en een handje pepernoten. Want de winkels liggen weer vol met gezelligheidslekkers. Vol verwachting klopt mijn hart en wacht ik op de volgende woede-uitbarsting van de volgende negroïde racist.

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.