24 sep 2014

   Nelis - What does the FOX want!?

JOS-Watergraafsmeer tegen Ajax. Het zal de rest van het land weinig zeggen, maar in Amsterdam is dit historisch gezien een prachtige affiche. JOS is, naast een bijzonder fatsoenlijke vereniging, namelijk bijvoorbeeld ook de club waar Neerlands grootste trainer Rinus Michels zijn rijke carrière begon  en is bovendien gevestigd in sportpark Drieburg, op een steenworp afstand van het voormalige Ajax-stadion De Meer.

Alle ingrediënten voor een heerlijk bekeravondje leken aanwezig. Ik zag trainer Frank de Boer al naar de bestuurskamer lopen om 5 euro borg in te leveren voor de sleutel van kleedkamer 4, en hoe Sigthorsson en Klaassen lopen te schelden dat de boiler leeg is en natuurlijk in de rust veel te hete thee van de kantinejuffrouw. De helden van vorige week woensdag terug op de velden in Amsterdam-Oost, dit in combinatie met alles wat het  amateurvoetbal zijn charme geeft.

Maar helaas.

Mocht niet van FOX. FOX wilde perse dat de wedstrijd op een andere locatie wordt afgewerkt, omdat de accommodatie van JOS niet aan de eisen voldoet. Het verhuizen naar het Olympisch Stadion zal JOS veel geld gaan kosten vanwege huur, garant staan voor het stadion en bovendien zal het geen kantine-inkomsten genereren. De amateurclub wordt hierdoor ontzettend benadeeld omdat het niet tegemoet kan komen aan de eisen van de TV-zender.

Jawel dames en heren, TV-zenders zijn tegenwoordig deskundig genoeg om te bepalen of een amateurclub al dan niet in staat is om Ajax te ontvangen. Een TV-zender die inmiddels de KNVB aan de halsband heeft gelegd met hun zender(s) FOX Sports. Want de KNVB bepaalt niet meer hoe laat een wedstrijd wordt gespeeld, nee, dat doet FOX. Het begon al met het verdelen van de competitierondes in zeven tijdstippen. Negen wedstrijden worden afgewerkt ieder weekend, verdeeld over zeven (!) zendtijden. Een op vrijdagavond, drie op zaterdag en drie op zondag. Want iedere Willem II- of Groningen-fan zou er uiteraard ontzettend van balen als hij NAC – ADO Den Haag of Dordrecht – Heerenveen zou moeten missen!

En nu is het dus inmiddels zover doorgeschoten dat FOX, en dus FOX alleen, mag bepalen of JOS – Ajax plaats zal vinden op het sportpark of niet. Het is toch te belachelijk voor woorden! Wie geeft er nou een moer om deze wedstrijd!?! Maar FOX wil perse Ajax uitzenden en daar zal JOS voor moeten boeten. Het is een eenmalige kans voor de spelers van JOS om de mooiste wedstrijd uit hun leven te spelen en dankzij deze megalomane geldhoeren wordt deze kans hen ontnomen!

FOX Sports is niet voor de voetballiefhebber, want de échte voetballiefhebber zou JOS – Ajax op het sportpark van JOS willen zien en kijken naar al dat wat het amateurvoetbal mooi maakt. FOX heeft schijt aan de liefhebber, FOX heeft schijt aan het voetbal en FOX heeft schijt aan de charme van de sport. FOX geeft maar om één ding en dat is FOX alleen!

Ajax zou er goed aan doen om alsnog naar sportpark Drieburg te komen en te eisen dat de wedstrijd daar wordt afgewerkt, maar dat is hopen tegen beter weten in. Voetbal gaat kapot en bedrijven als FOX dragen graag hun steentje bij.

Ze zouden zich kapot moeten schamen!

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.