26 feb 2015

   Krelis - Abou on tour

Daar stond hij dan, op de stoep van het Witte Huis. De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, om het vraagstuk te bespreken van het gevaar van extremistisch Moslimterreur. En dat is een bevestiging voor iets wat al een tijdje speelt: Dat Abou ontzettend lekker bezig is.

Aboutaleb heeft namelijk door wat zijn grote voordeel is als politicus van Marokkaanse afkomst, dat hij in het integratie-debat veel verder mag gaan dan zijn “autochtone” collega’s. Stel je eens voor dat Eberhard van der Laan naar aanleiding van de aanslagen in Parijs had gezegd dat iedereen die zich niet kan houden aan de gedragscodes gewoon lekker moet oprotten: de verontwaardiging was gigantisch geweest! Maar toen Aboutaleb het bij de NOS zei, knikte iedereen goedkeurend mee.

Aboutaleb weet erg goed hoe hij zijn gave kan gebruiken om politiek te voeren. Hij mag dan wel van de PvdA zijn, hij kan keihard zijn. Links als het kan, rechts als het moet. Dat kwam wederom duidelijk aan het licht toen hij zijn licht liet schijnen over de aanslagen op Charlie Hebdo. Dit bracht hem de uitnodiging die hij kreeg om op het Witte Huis te komen en voor het eerst een groot podium om zich op te presenteren. En hij pakte deze kans met beide handen aan. Een geweldig optreden van ons aller Abou.

En nu? De PvdA ligt in de prak en vindt zichzelf in een lastig parket dat hoort bij het politiek midden. Aboutaleb lijkt een zeer geschikte kandidaat om de partij uit de blubber te trekken. Een geharde jongen die weet wanneer hij de vriendelijke PvdA-er uit moet hangen en wanneer hij er met gestrekt been in moet gaan. Laat Aboutaleb maar komen, denk dat hij de blonde aap wél aankan!

Klik
hier
om te reageren of reacties van anderen te lezen.