BloggChick Bommels - Fidel driving home for Christmas

Soms is de dood van iemand wél een bevrijding voor velen, zo verliet Fidel Castro na een leven vol tranen eindelijk deze aarde. Vooral in het prachtige zonovergoten Miami feesten de nabestaanden een feestje! En ik geef deze massa groot gelijk, Castro was een smerige narcistische man die 'niet héél vreemd' vriendjes was met enge Sovjet-communisten. Grappig dat de machtswellustelingen elkaar altijd opzoeken!

In tegenstelling tot zijn vele slachtoffers, overleed de dictator rustig in zijn slaap. Jammer, ik had de lieverd een vervelende dood gewenst.

En zo sterft een generatie van smerige mensen langzaam uit, de dictators van de vorige eeuw maken ruimte voor die van deze. Erdogan met zijn duizenden rovers plunderen Turkije leeg van zogenaamde corrupte ambtenaren en leerkrachten. De advocaat en de rechter, niemand is nog veilig. Ondanks dat ons kabinet een standpunt tégen het visumvrije reizen én het lidmaatschap hebben gestemd, zal de Turkse macht zich steeds meer gaan verspreiden en stiekem de landsgrenzen van het nu nóg vrije westen gaan verkleinen.

Ik kijk machteloos richting het oosten, en wens een Erdogan óók een rustige 'inslaap dood' toe.

In onze Tweede kamer heeft men 4,3 miljard over! Of dit richting het volk gaat? Ik denk het niet! Zag een vrolijke Mark Rutte stotterende de boel verdedigen. Ik dacht er over na, en vond er eigenlijk niets van…

Nu het buiten licht vriest, en ik de eerste klanken van kerstliederen hoor, wil ik alleen maar vrolijke dagen en gezellige donkere avonden. Heb een beetje genoeg van het gezeur… Iedereen heeft wel iets wat niet bevalt. Buiten het ernstige verdriet van dood of ziekte, wil ik dat de krokodillentranen eens ophouden met stromen! Zolang wij geen waarden meer kunnen inschatten, geen blijheid meer kunnen halen uit het prachtige winterweer dat al het ongedierte laat verdwijnen… Zolang wij niet meer kunnen dansen op de muziek en alleen nog de lage bastonen horen, pleit ik voor een absolute stilte, als men niets meer wil waarderen en zelfs géén aanstalten maakt de situatie te veranderen en afwachtend blijft… Wees dan stil! Misschien dat u juist in deze oorverdovende stilte dan het antwoord kan vinden.

Vanochtend werd ik in tegenstelling tot Fidel Castro wél wakker, de zon scheen haar stralen door mijn half open gordijnen. De eerste ijssterren en beslagen stukjes op mijn raam. En ondanks dat ik blij ben met de dubbele beglazing, genoot ik van dit schouwspel. Ik was stil, héél even was mijn brein niet aan het dwalen. Wakker worden in een vredig huis, met gezonde moeimakkers van pubers. Mijn lief die vroeg in de kou richting werkplek ging. Een hond die haar behoefte op zijn laminaat had gedaan! En dan óók nóg lezen dat een moordenaar eindelijk overleden is. Hoeveel geluk kan een mens ervaren in nog geen half uur tijd? Het zal misschien de nostalgie en de tijd van het jaar zijn? Maar potverdorie wat is het leven soms eenvoudig en mooi!!

Driving Home for Christmas.