26 okt 2014

   Danny Teders - Depay, het blijft een jongetje!

Als voetballer zijnde lijkt het me geweldig om in de laatste minuten van de wedstrijd ‘de winnende’ te maken en uit vreugde dan een dansje of salto te maken. Alles vind ik prima zolang het de sfeer in het stadion ten goede komt of het ego streelt van de voetballer. Laat alleen het ego niet boven het team uitstijgen.

Wat heb ik me daarom ook mateloos lopen irriteren aan Depay, die denkt dat na het WK de hele wereld om zijn spelletje draait! Hoe haal je het in je bolle getatoeëerde kop om tegen Panathinaikos in de 43e minuut je shirt uit te trekken, omdat je een doelpunt scoort?  Hij doet alsof ‘ie de oorlog na 5 jaar lang vechten heeft overleefd of ternauwernood aan de dood is ontsnapt en weer mag voetballen. Vijf weekjes lichtelijk geblesseerd geweest en dan doe je zo bij een doelpunt. Hoe dom, maar typerend voor zijn jonge leeftijd. Ik hoop dat Cocu hem flink om zijn flikker heeft gegeven na dit wangedrag. Onnodig geel en gelijk beperkt voor de rest van de wedstrijd. Hij heeft nog geluk dat ze de wedstrijd in de laatste minuut niet verloren hebben.
 
Als je dan echt een moment wil hebben om zoiets op een dergelijke manier te vieren, kijk dan naar je meester Robin van Persie. Die vanmiddag in de wedstrijd Manchester United – Chelsea  in de 94ste minuut, na een zwaar bevochten wedstrijd, de 1-1 binnenschiet. Dan ben je de man en verdien je het respect van de rest. Maar in de 43e minuut tijdens een Europa League wedstrijd? Depay, Depay, wat heb je blijkbaar nog veel te leren ventje…

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.