BloggChick Bommels - Sylvana en de gesloopte moslimschool

Beste mevrouw Simons,

sinds wanneer vergelijkt u apen met het menselijk ras? Is dat omdat u veel van de evolutieleer afweet? Of zoekt u naar die woorden waar u zich het meest mee in de spotlight kan zetten? Wat als de vergelijking werd gemaakt met een ander diersoort? Volgens mij kwam het u best heel goed uit, u was al een tijdje niet meer in het nieuws. De aandacht ging naar anderen toe. Best vreemd, aangezien u zich heeft aangesloten bij een extreem fanatiek groepje. Zij die DENKen dat er maar een verantwoordelijk is voor het ontstaan van de mensheid! Zelf heb ik nooit de link gelegd met het apenrijk, ik zie in mijn spiegel géén orang-oetang. Maakt u zich niet gewoon overdreven druk om alles wat u niet bevalt? Dat het allang niet meer om het fictieve zwarte pietmannetje gaat, weet iedereen. U heeft een missie, en dat is ná een mislukte carrière op televisie en in de schrijverswereld tóch nog de geschiedenisboeken in te gaan als een heldin van het volk. U vergelijkt zichzelf met ware helden als Nelson Mandela en Rosie Parks, beetje narcistisch als u er op terug kijkt toch? Of verbrandt u altijd alle schepen, nadat u deze eerst hulpeloos op zee heeft laten dobberen!?

Gisteren was u wéér beledigd, en het land smulde van uw open briefje aan de treiter- televisiepersoonlijkheid Derksen. Niet sjiek om iets via de media uit te spelen, al begrijp ik uw motivering! Deze plek is immers de enige waar u nog een beetje aandacht krijgt. Het land reageerde verontwaardigd op uw brief, en daar smult u van. U hoopte op respons, dat is waar u van leeft. In het briefje vroeg u meneer Derksen mee te lopen, ik kan alleen maar hopen dat hij het niet doet! Stelt u zich eens voor, dat ineens alles waar u voor staat in een keer teniet wordt gedaan! Want, laten we eerlijk zijn, de regels van het clubje waarbij u zich heeft aangesloten zijn lachwekkend en zeer dictatoriaal.

U staat nu 1-0 voor, dé grootste zender van ons land is bezweken voor de publieksdruk die door u en de uwen werd aangewakkerd. Begrijp mij niet verkeerd mevrouw, ik begrijp dat er mensen zijn die zó onderontwikkeld door het leven gaan dat zij het kaf niet kunnen scheiden van het koren.

Er is een ding waar ik u wél gelijk in moet geven, de walgelijke reacties van het volk! Over 'dat u terug naar eigen land' moet gaan. Ik wil juist niet dat u de eerst boot terug pakt. Zou niet meer kunnen leven zonder mensen zoals u! Het zijn de paria's onder ons, die mijn leven zo ontzettend leuk maken! Ik zou u alleen een ongevraagde tip willen geven, waarom niet de aandacht op het schrijnende vraagstuk in Syrië vestigen? Bent u überhaupt wel eens gaan kijken in de brandhaarden die deze aardbol bezit? Heeft u al kinderen op het eiland Haïti voorzien van water? De kinderarbeid in het Midden-Oosten van dichtbij bekeken? Misschien op de resten van een door Islam-fanaten kapot geschoten school gestaan? U weet wel, dat geloof waar u ineens zó fanatiek aanhanger van bent, dat voor vele tranen en verdriet zorgt? De kinderen in Turkije uit de naaiateliers bezocht? Of komt dat té dichtbij de DENK-filosofie dat wij ons niet mogen bemoeien met 'hun' land, maar zij wel met het onze? Gaat u eens echt reizen, mevrouw Simons, gaat u nou eens de ware ellende bekijken in plaats van u te richten op doldwaze voetbalanalisten. Of wacht u tot het ambtenarensalaris wordt gestort? Dat u straks kan declareren, en niet uit eigen zak de snoepreisje hoeft te betalen? Geheel in stijl van uw clubje!

U zult ondertussen wel beseffen dat ik geen hoge pet van u op heb en dat ik u niet zo vriendelijk vind overkomen op mijn beeldscherm. Dat u misschien een goede aangeleerde woordenschat bezit, en daarmee DENKt het volk onderuit te lullen? U heeft het mis. De strijd die u voert is niet die van een ware held, is nooit te vergelijken met Mandela of Ghandi. U mag niet eens in hun schaduw staan. Het gaat allang niet meer om zwarte piet… U weet dat en ik weet dat ook! U wilt de baas spelen, het land laten zien dat mislukte dames zonder enige houvast in het leven, die in de opvoeding én de liefde totaal mislukt zijn, tóch nóg ergens hun status vandaan kunnen halen. Geen voorbeeld voor de opgroeiende generatie. En zeker geen toevoeging aan het politieke landschap. Maar een vervelend mevrouwtje, dat tegen beter weten in, alle mensen met een bepaalde huidskleur over een kam scheert. U spreekt volgens uw narcistische zelf, voor het donkere volk? Nee! Dat doet u niet. U spreekt namens het volk dat zich al jaren achtergesteld voelt omdat zij zelf de boel verneuken. En daar haalt u uw heldendom vandaan…

Zodra u iets gaat doen waarvan het land echt veel beter functioneert, zullen de mensen héél hard en zonder achterliggende gedachtes roepen: 'Op die Simons kan je apetrots zijn'. Ik weet nu al zeker dat u zich dan aan deze woordspeling niet zult ergeren!