28 nov 2014

   Driek Oplopers - Rot op met je sieraad van € 45.000

Bas Hagemeijer is natuurlijk een wereldvreemde kneus. En hij is voorzitter van een totaal overbodige club. De Vereniging Goud- en Zilversmeden. Echt, branche-organisaties zijn soms van groot belang. Zoals de Bond van Loodgietersbedrijven (anders lopen we de hele dag door de blubber te baggeren) of de Nederlandse Vereniging van Dakdekkersondernemingen (anders houden we het binnenshuis echt niet droog, met ons gematigd zeeklimaat). Maar de Vereniging Goud- en Zilversmeden? Flauwekulclub.

Maar met een flauwekulclub is niet zo heel erg veel mis. Ze doen maar. Een flauwekulclub wordt immers pas écht hinderlijk, wanneer ze de samenleving lastigvallen met onzin.

Nou, dat is ze gelukt.

De club van Bas Hagemeijer startte een inzamelingsactie voor prinses Amalia. Omdat ze een nieuwe rolstoel moet? Omdat ze honger heeft? Geen geld voor nieuwe sportschoenen? Nee. Amalia moet voor haar elfde verjaardag een mooie ring. Van 45.000 euro. Vindt Bas Hagemeijer.

Een ring. Van 45.000 euro. Voor een stinkend rijke prinses. Lazer op. Trouwens, wat moet een kind van 11 jaar in vredesnaam met een ring van bijna een halve ton?

Maar dat initiatief van de Armetierige Sieradenmakers is natuurlijk gewoon een smerige truc om geld binnen te harken voor eigen gebruik. 45.000 euro is een heleboel omzet! Bas Hagemeijer is dus niet alleen maar een sneue Oranjeklant. Hij is voorzitter van een club van gore zakkenvullers. Met z’n flauwekulinzameling.

Heel veel kinderen in ons land leven in bittere armoede. En nee, dat zijn niet de kindertjes die op Landgoed De Eikenhorst wonen. Dat is ook niet het kroost dat tijdens vakanties in Griekenland wordt beschermd met een peperduur hek op de grond van de buren, betaald door onze regering. Nee, dat zijn de kindjes van ouders wier huwelijk is ontploft of die opgroeien in gezinnen die het slachtoffer zijn geworden van de afbraak van allerlei sociale vangnetten.

Toen ik mijn eerste gedachten over dit -toen nog te schrijven- stukkie liet gaan, had ik iets van Wimlex en Max treft geen blaam: het is nu eenmaal zo dat zij in dit geval nergens om gevraagd hadden. Maar denk eens even na. Als Maximama ook maar een béétje normbesef heeft, zegt ze: “Steek maar in je reet, dat flauwekulcadeau. Maak die 45.000 euro maar over aan een goed doel, want er zijn honderdduizend kinderen in ons land, die een financieel steuntje in de rug heel veel harder nodig hebben dan mijn Amalia.” Maar ja, het uitbuiten van een volk, dat is gesneden koek. Familietrekje…

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.

Zie ook het
Nationale Kindercadeau
voor een beter alternatief.