Daafje - Tsjakkaaa!

Vandaag bij het lezen van het nieuws zijn mijn haren toch even echt rechtovereind gaan staan. Was het door een metertje stroom omdat ik mijn lichtschakelaar nog niet dicht heb kunnen maken en onverhoopt de cruciale draad had aangeraakt? Dat was niet het geval, het was in elk geval iets dat maar beter niet had mogen gebeuren.

Kijk, dat Peter Jan Rens compleet geschift was om de 42 jaar jongere Virginia van Eck middels een drankgelag te strikken dat tot daaraan toe: als hij denkt dat zoiets goed voor hem is en mevrouw bereid is haar leven daarvoor compleet vergooien, moeten beiden helemaal zelf weten. Zij komt daar heus wel een keer achter, al is het na het opstrijken van een erfenis, al dan niet met bijbehorende schulden. Deed hij het, of deed hij het niet? Ja, in dit geval maar liefst 2keer, want eind september is meneer dus voor de tweede keer compleet verdwaald geraakt in zijn eigen opgezette labyrint door opnieuw bij deze spelende vrouw pappie te worden. Labyrint kent meerdere spelers en ook dus hier. Een tweede speler is volop bezig om de demografie -zeg maar- compleet naar de verdoemenis te helpen. Deze man komt uit Arnhem en zal wel gedacht hebben: "Dat moet ik ook maar eens voor elkaar zien te krijgen, met of zonder winnend-publiek erbij, dat is om het even!" En inderdaad, Emile Ratelband is de volgende die ook niet met z'n tengels kan afblijven van iemand die heel goed zijn kleindochter had kunnen wezen. Daarover zal er vandaag bij de welbekende haphoek in 026 meerdere malen in een kroket verslikt zijn.

Een ding is zeker: in beide gevallen zal er flink met geld gestrooid zijn. Dat kan niet anders, want een verstandige meid zal heus niet iemand kiezen die in zijn jongste jaren al met speelgoed speelde toen haar eigen vader nog lang niet eens geboren was. Maar dat is nog niet alles: de oprichter van de Haphoek mag graag met van alles stunten en heeft het op een ander front nog erg hoog in z'n bolletje zitten. Er ligt zelfs een verzoek bij de gemeente klaar om geen AOW meer op zijn rekening te storten en zijn leeftijd met 20 jaar omlaag te doen. Kijk, dan moet je compleet van de ratten besnuffeld zijn, wil je zoiets mafs in je harses verzonnen krijgen. Denkt zo'n kerel dat hij met deze tierelantijn het eeuwige leven heeft? Als dat zo was, had ik als 41-jarige allang een of andere meid van 14 aangesproken om bij haar een verjongingskuur te ondergaan. Of een psychiater Emile op andere gedachten kan brengen? Dat zal best moeilijk zijn; zelfs een verlepte kroket zal nog eerder begrijpen dat er binnen het morele duidelijke en absolute grenzen zijn die allang overschreden zijn, en dat wat Ratelband doet moreel gezien ver onder het absolute nulpunt ligt. Vergeleken daarbij zou een sluiting van de haphoek door de Keuringsdienst van Waren nog niets zijn. Als er toch een zenuwarts rondloopt die het voor elkaar krijgt om meneer niet meer zo te laten ratelen, dan mag deze geneesheer van mij van alle daken gaan schreeuwen:  "TSJAKKAAAA!"