3 aug 2014

  Luc van Lier - Boeren

Onze vaste sportcolumnist Danny Teders is met vakantie. Maar het goede nieuws zal zonder twijfel ook op zijn vakantieplek bekend zijn geworden. PEC Zwolle heeft vandaag de Johan Cruyff Schaal gewonnen. Ajax ging met 0-1 het schip in.

Danny komt uit het Oosten van ons land. Uit zo’n gebied waar de Randstedeling met enig dedain op neerkijkt. Amsterdammers hebben ook niet veel op met boeren, en dus ook niet met de inwoners van Zwolle. Daar wonen boeren, heet het.

Het feit dat Ajax opnieuw door de Zwollenaren in de pan is gehakt, betekent een mooi lesje nederigheid voor die kapsonesclub in de ArenA. Kouwe kak, te dure auto’s, te ordinaire golddiggers. En voetballen, ho maar…

PEC Zwolle kan gewoon vrolijk aan de competitie beginnen. Als ze niet als kampioen eindigen, zal niemand ze dat kwalijk nemen. Voor Ajax ligt dat anders. Verbeelding, hoogmoed en een veel hoger budget maken dat ze het lachertje van de Eredivisie worden als de voetbalkwaliteit niet fors verbetert.

Daarom rest Ajax slechts één ding. Smoelen dicht en keihard werken. Want het wordt wel wat beschamend als steeds meer Amsterdammers net als onze Danny fervent aanhanger worden van zo’n andere boerenclub uit de Eredivisie. PSV…

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.