FraLa - Geklutste eieren

Of het nu over eieren gaat of over de transfer van Neymar, er wordt weer flink wat afgekakeld. Dankzij Trump is er geen enkele sprake meer van komkommertijd, maar nu dreig ik zelfs overbelast te geraken. Ik raak de kluts kwijt en dat is knap hinderlijk als je aandacht wordt gevraagd voor eieren, die al dan niet een beetje giftig zijn. Ik ben zelf geen grootverbruiker van spul dat uit het achterste van een beest komt, maar ik heb begrepen dat er kort geleden een grens van 0,15 naar 0,05 is verlegd. En in combinatie met nog iets anders, is er nu weer reden genoeg om ‘te ruimen’. De bedrijven die daarin zijn gespecialiseerd, kunnen hun personeel terughalen van Hawaii en andere prettige bestemmingen, waar zij sinds de vorige ruiming van een welverdiende vakantie genieten. Ach, ik fantaseer maar een eind weg. Zoveel van dat soort bedrijven zullen er niet zijn en dagelijks werk is er ook niet voor.

Volgens een erkend deskundige moet ik in deze ‘crisis’ een slordige miljoen eieren eten, wil ik door het aldus naar binnen gewerkte gif overlijden. Ik ga dus niet met een vergrootglas naar stempels gluren.

Over Neymar kan ik ook vrolijk filosoferen. Dankzij een of andere sultan uit Qatar – ik ben zijn naam even kwijt maar als je hem nodig hebt heet ie Ich bin Foetsie – kan er een astronomisch bedrag voor deze Braziliaan worden neergeteld. “Te gek voor woorden”, wordt er door sommigen geroepen, maar daar ben ik het niet mee eens. Er kunnen geen woorden genoeg aan worden besteed. Ik lees dat Ronaldo zijn toch ook niet kinderachtige transfersom al ruim heeft terugverdiend voor Real Madrid. Seizoenkaarten duurder, hogere TV-rechten, hogere bedragen voor shirtreclame, skyboxen enz. enz. Uiteindelijk betaalt de voetballiefhebber de prijs. Via zijn/haar seizoenkaart, via de extra zenders in het TV-pakket, of via in skyboxen bekonkelde kartelafspraken. Want men maakt mij toch echt niet wijs dat je in dit soort boxen slechts clubiconen aantreft, die daar vertoeven op uitnodiging van de betreffende sponsor voor bewezen diensten.

Nu lijkt het mij bijzonder gaaf als met ingang van. de eerste wedstrijd Neymar en zijn nieuwe club volkomen worden genegeerd. De vaste bezoekers van PSG bestellen geen seizoenkaart meer en weigeren evenzeer een los entreebewijs te kopen. Lege stadions! TV-zenders boycotten collectief het uitzenden van wedstrijden waarin PSG speelt. Sponsoren zullen vervolgens binnen de kortste keren ook afhaken. Hoef je volgens mij maar 1 seizoen vol te houden. Kijk je in de tussentijd toch lekker damesvoetbal. Vinden ‘wij’ in Nederland nu immers ‘opeens’ ook leuk. Zo kan een prima start worden gemaakt met terugkeer naar ‘normaal’, zodat ook (op dit moment) minder draagkrachtige clubs weer leuke spelers kunnen aantrekken. Voorts nog even een internationaal geldend apart belastingtarief voor de ‘sportieve’ grootverdieners en iedereen staat weer met beide benen op de grond.