Daafje - Concert zonder bus

Concert bijwonen? Voor het OV een gemiste kans! Als OV-gebruiker loop je er vaker tegenaan. Bijna elk weekend wordt er wel ergens in het land in een niet al te grote plaats een concert gehouden (ditmaal is het de al meer dan 30 jaar bekende Trashmetalband, luisterend naar de naam Anthrax, die de funderingen van Café de Pul aan een heus triltest gaat uitvoeren).

Het programma begint om 20:00, maar eerst treedt er een of andere lokale band in het voorprogramma op. Daarna komen dus de jongens van Anthrax, die dan de rest van de avond met ruig gitaar- en drumwerk vullen, en dat tot middernacht.

Kunnen de OV-reizigers uit hun dak gaan op de laatste nummers? Je zult het wel raden: de laatste bus is dan allang en breed vertrokken. Naar Nijmegen? Haha, vergeet het maar! Al om 22:56 vertrekt de laatste! Dan maar naar Oss? Zit er ook niet in: al om 23:19 gaat de chauffeur los. Misschien geeft de bus naar Eindhoven nog een lichtpuntje. Ook al niet: de laatste bus naar de lichtstad gaat om 23:26, ook ver voordat de laatste gitarrifs en afsluitende drumsolo’s geklonken hebben. Kortom, als OV-reiziger heb je het nakijken! Je geeft 36 Euro uit aan een concertticket, maar kan niet alles bijwonen omdat de OV-bedrijven denken dat er geen markt voor is.

Wanneer gaan OV-bedrijven daar nou eens een keer handig op inspelen? Er zullen genoeg concertgangers zijn die graag per bus terug willen, of juist op de bus aangewezen zijn! Daarvoor kan een ondermneming als Arriva best een bus met chauffeur klaarzetten. Desnoods tegen een licht verhoogd tarief, of anders valt er met een ticketmaster wel een redelijke bulkprijs af te spreken, zodat concertgangers na een avondje onbezorgde herrie terug naar huis kunnen. Veel beter dan met de auto, waarbij menig bezoekende chauffeur weleens te diep in het evenementenbierglaasje gekeken zou kunnen hebben.Voor de OV-bedrijven valt er niet alleen nog een hoop te verdienen, maar ook nog een hoop te leren!