Driek Oplopers - Gelazer over apenpakjes NS

Reizigersclub Voor Beter OV heeft bedenkingen bij de nieuwe uniformen van de NS-conducteurs. De nieuwe huisstijl van de NS wordt oranje. Aandeelhouder Jeroen Dijsselbloem verordonneerde de nieuwe kleur omdat hij van mening is dat de Nederlandse identiteit van de NS daarmee “nadrukkelijker wordt onderstreept”.

Voor Beter OV laat in een reactie weten: “Dit is het zoveelste voorbeeld van geldingsdrang van een PvdA-bewindspersoon. Nu hij in Europa uit de gratie is geraakt en zijn partij slecht heeft gepresteerd bij de laatste Kamerverkiezingen, is dit een laatste poging van de bewindsman om nog even zijn demissionaire stempel op de NS te drukken. Te sneu voor woorden. Daarnaast maakt Dijsselbloem het met dit oranjegedoe voor de NS extra lastig om deelnemingen in buitenlandse spoorconcessies in de wacht te slepen, iets waar Dijsselbloem ook al geen voorstander van is.”

Ook de KNVB uitte zich negatief over de nieuwe uniformen van het NS-personeel. De bond liet bij monde van vice-voorzitter Eringa weten dat het onaanvaardbaar is, dat in het oranje gestoken conducteurs straks nog populairder zullen zijn dan de eveneens in oranje gestoken spelers van ons nationale voetbalteam.

Namens de ProRail-directie liet de heer Van Gils weten dat oranje kledij voor conducteur sowieso strijdig is met de veiligheidsvoorschriften. Volgens de veiligheidsregels zijn oranje kledingstukken voorbehouden voor de veiligheidsfunctionarissen die aanwezig zijn bij onderhoudswerkzaamheden aan sporen, bovenleidingen en seininstallaties.

Voor Beter OV deelt de onvrede over de nieuwe uniformen en zal daarom bij de officiële presentatie van deze nieuwe outfits, aanstaande zaterdagmiddag op het vernieuwde station van Utrecht, verstek laten gaan.