Henri Happy - Genitale verminking en de Esquire

Henri Happy blikt op snedige wijze terug op de actualiteiten van de voorbije week. Het was me 't weekje wel!

Deze week stond in het teken van discriminatie van de vrouw op de werkvloer. Als je vrouw bent, verdien je minder dan je mannelijke collega's. Koren op de molen van de feministen, want alles is de schuld van de "boze rechtse witte man"  Ook dat vrouwen blijkbaar slechte onderhandelaars zijn als het gaat om hun eigen beloning, Ik heb er namelijk nog niet van gehoord dat ook CAO's een splitsing maken tussen mannen en vrouwen, maar als boze rechtse man is me dat waarschijnlijk ontgaan. Ik las wel dit artikel in de NRC. n oei, dat doet pijn boze witte mannen, vrouwen tussen de 25 en 30 jaar verdienen meer en zijn beter opgeleid! Daarna gaat het bergafwaarts met het inkomen van vrouwen, mogelijk omdat vrouwen andere keuzes maken: ze kiezen voor het gezin en doen daar onbetaalde arbeid! Respect! Ze kunnen ook besluiten in deeltijd te gaan werkee en beide te combineren.

Nederland is dan ook gezakt op de lijst van gelijkheid tussen mannen en vrouwen, en dat wordt in het ND alleraardigst geduid door Justine van de Beek van platform stellingdames.nl.  Ik kon het niet laten als witte man om "in touch"  als ik ben met mijn vrouwelijke kant om dan toch maar eens door de pagina's van stellingdames heen te browsen. Daar viel mijn oog op een blog over de boze witte man.  Waarom ‘gelijkheid’ voor de witte rechtse man voelt als onderdrukking. Ik heb mij als witte man door het blog heen geworsteld en kwam tot de conclusie dat de witte linkse man het summum is voor de geëmancipeerde vrouw, rechtse witte mannen zijn misogynoir volgens de schrijver, Manju Reijmer. Ik hoor vaak in het debat het woord misogeen vallen, dus dat maar eens opgezocht. Vrouwenhaat. Generalisering is nooit goed en labelen al helemaal niet. Om alle rechtse mannen het label mysogynoir op te plakken is echt een brug te ver! Kennelijk is de schrijver overtuigd linkse niet boze man, die het fair vind om rechtse mannen te labelen als misogeen, zonder daar maar eens wikipedia op na geslagen te hebben om daar te lezen en te lezen dat "sommige arabische landen misogeen" zijn. Hij gaat hier voorbij aan de groeiende groep mannen met een arabische achtergrond, die vrouwenhaat met de paplepel ingegeven hebben gekregen. Maar zoals het elke zichzelf respecterende linksman betaamt laten we dat buiten beschouwing, en framen we de boze witte rechtse man als misogeen.

De vrouw was deze week heel erg in beeld, in de NRC lazen we het volgende artikel van enkele hard-core feministen. De volgende zinsnede trof mij het meest:

"Maar steun aan vrouwen die strijden voor het terugdringen van dit geweld, vraagt de bereidheid in te gaan op de complexe werkelijkheid van genitale verminking en de specifieke rollen die het heeft in verschillende culturen en geloven, waar de islam er maar een van is."

Dat noem ik mysogeen! Dat je wil ingaan op de complexe werkelijkheid van genitale verminking… Dat moet je te allen tijde veroordelen. PUNT! Dat is de geëmancipeerde linkse vrouw die hier spreekt. De dames stellen ook als eindconclusie over hun mede-feministen:

"Waren de feministen die het publieke debat domineren maar slechts ‘nuttige idioten’ van rechts; het probleem is veel erger. Hun standpunten zijn zo verwant aan de racistische, patriarchale, extreem-rechtse nationalisten dat ze onverenigbaar zijn met feminisme."

Oeps! Je hebt dus links feminisme en rechts feminisme.  Er zijn dus ook boze witte linkse vrouwen en boze witte rechtse vrouwen. Bij de ene mag de clit sneuvelen als het 'n specifieke rol heeft in de cultuur en de geloven (onderdrukking van de vrouwelijke seksualiteit lijkt mij). De andere, de rechtse vrouw dus, gelooft dus wel in gelijkheid voor alle vrouwen. Leg het mij als witte man maar eens uit.  

Het houdt niet op met genitale verminking, ik las bij de NOS  "Veel vrouwen lijden erg onder het beeld dat hun vulva niet normaal is" Wat moet ik daar nu over zeggen, als je kennis hebt genomen van al het andere nieuws deze week over vrouwen, dat soms vrouwen elkaars ergste vijanden zijn als het gaat om zelfbeeld en emancipatie.

Deze week was ook de aap aardig in het nieuws en dan wel negatief, want er werden vergelijkingen gemaakt met Sylvana Simons door eerst Johan Derksen, en daarna door Giel Beelen.  Mensen, dat gaat echt te ver! Sylvana is zeker niet een van mijn favoriete Nederlanders sinds ze zich aangesloten heeft bij DENK, de lange arm van Ankara, en in haar eerste tv optreden de Armeense kwestie al niet durfde te veroordelen. Maar wij zeiden thuis altijd: "wiens brood men eet, wiens woord men spreekt." Van de linkse VARA naar de rechtse beweging DENK, dat is de weg die Sylvana heeft gekozen in haar zucht naar aandacht!

Deze week was ook de week van de film die 55000 negatieve ratings kreeg VOORDAT de film ooit vertoond is in de bioscoop. De film The promise beschrijft de aanloop naar de Armeense genocide. Het wachten is op Erdogan die persoonlijk deze creatieve lovestory met een twist gaat verbieden.

Verder was de Esquire in het nieuws met zijn lijstje van vrouwen die je gehad moet hebben, wat een ophef, maar Jan Kooiman spande de kroon, hij wilde niet meer meedoen in de competitie van Esquire na publicatie van het oppikvrouwenlijstje: hij vond het onsmakelijk. Ik moest googlen wie Jan Kooiman was! Dat blijkt een omhoog gevallen BN'er te zijn. Jan is roomser dan de paus! Zijn bedprestaties zijn vast heel vaak onderdeel van de gesprekken geweest tussen zijn en exen en hun vriendinnen. Ophef om niets!

Wiens bedprestaties deze week ook negatief in beeld waren, zijn die van onze Nederlandse jaren jaren-70  "grab them by the pussy Trump" Bernhard.  Bernhard nam het met de huwelijkse trouw niet zo nauw en nam het begrip dienstmaagd erg letterlijk! Hij joeg ze door de paleisgangen, om ze vervolgens aan te randen! “Niets van waar,” zegt prinses Irene, die diep gekwetst is door de waarheid en die afdoet als een interpretatie! Ik heb het boek gelezen en ik vind het wetenschappelijk goed onderbouwd. Mijn respect voor de schrijfster Jolande Withuis. Maar niets dan goeds over Pappie bij Irene. Maar ja, die praat met bomen, dus hoe serieus moet je haar nemen?

We kunnen ook niet om het Oekraïne-referendum heen deze week; Nee is geen Nee meer, en de democratie wordt om zeep geholpen. Wat eerst door Rutte afgedaan werd als een handelsverdrag, blijkt toch iets meer te zijn, als je zijn hartenkreet van afgelopen vrijdag beluistert. Rusland is de grote boze wolf in het oosten, daarom is het geopolitiek zo belangrijk dat wij met schurkenstaat Oekraïne een verdrag sluiten. De steun blijft daarvoor ontbreken, en Rutte blijft zeuren bij de democraten 66, die binnenkort hun naam kunnen veranderen in draai 66, om de draai te maken naar een voorstem. Rusland is de boosdoener volgens Rutte, maar ik herinner mij toch het volgevreten gezicht van Van Baalen en Eurofiel Verhofstad op het Maidanplein die de geopolitieke kachel daar hebben staan aan te maken! Ik ben benieuwd wie Rutte gaat helpen om de democratie om zeep te helpen, als hij het al niet zelfstandig gaat doen!

We zien het volgende week!