31 aug 2014

   Danny Teders - Supporters opgelicht door transferdeadline!

Competitievervalsing ten top, dat is het, waar veel voetbalclubs allemaal schuldig aan zijn. Hoe? Door mee te gaan in het feit dat er in dertien van de vijftien grotere Europese voetbalcompetities tot en met 1 september spelers bij andere clubs weggekocht mogen worden. Dit terwijl de competities al weken aan de gang zijn.

Iets waar de grote clubs, bijvoorbeeld in Nederland, binnenlands hun vruchten van kunnen plukken en waar de kleinere clubs vaak de klos zijn. Stel je voor: je bent als trainer twee maanden bezig met de voorbereiding naar de start van de competitie, een team aan het bouwen met automatismen, afspraken, groepsdynamiek et cetera. Klaar voor de start, het gaat geweldig, 9 punten uit 3 wedstrijden! Nog twee dagen voor de transferdeadline en twee andere clubs kopen je drie beste spelers. Weg zijn de twee maanden hard werken, en waar haal je zo snel drie goede vervangers vandaan?

Kijk naar de transfer van Daley Blind. Drie dagen voor het einde van de deadline wordt hij weggekocht door Manchester United. Goede transfer voor die club, geweldig voor Daley, Ajax vult haar zakken, maar de supporters zijn de lul. Seizoenkaarten zijn gekocht, shirtjes met zijn naam besteld en weg is het kampioenschap!

Waarom zetten we die deadline niet gelijk met de start van de competitie? Zaakwaarnemers hebben dan minder lang de tijd om hun bankrekening te spekken en de supporters weten waaraan ze hun geld uitgeven. Iets dat wat mij betreft prima past in het thema ‘Fairplay’.

Laten we dan ook gelijk voor alle competities, op zijn minst in Europees verband, de deadline gelijk trekken. Daar waar ze in Roemenië nog tot 8 september spelers wereldwijd mogen kopen en in Portugal zelfs tot 22 september! Dan is er zelfs voor een Nederlandse club helemaal geen mogelijkheid meer om een vervanger te halen. Echt onbegrijpelijk!
 
Vandaag nog anderhalve dag te gaan tot het einde van de Nederlandse transferperiode, benieuwd welke clubs er dit jaar als grootste oplichters uit de bus komen.

Klik
hier
om te reageren of reacties van anderen te lezen.