31 januari 2022

  Rikus Spithorst - Beatrix en de moordenaarsdochter

Hahaha, het was bonje op het paleis. Dat wordt vanavond uitgebreid uit de doeken gedaan in een documentaire op de televisie.

Trix was destijds woest op haar dommige zoontje. Want die wilde in Argentinië bij zijn aanstaande schoonvader om de hand van Max gaan vragen, als ik het goed begrijp. Ten overstaan van onze toenmalige minister-president ontstak ze in woede. Toch raar. Want wat was er eigenlijk mis met die Argentijnse landbouwsecretaris? Volgens mij weinig, althans, wat Trix betrof. Want Trix zag liever dat zoonlief met een Argentijnse moordenaarsdochter trouwde, dan met een in België woonachtige tandartsdochter. Oké, ook tandartsen worden soms beulen genoemd, maar toch...

Nou ja, zoonlief heeft een grote liefde voor vliegtuigen. Af en toe mag hij de stuurknuppel van de regerings-Boeing vasthouden. En zeg nou zelf, rare dingen met vliegtuigen, dat was ook strijk en zet bij het regime waarbij de pa van Max betrokken was… Dus wat was er nou precies mis met de koninklijke partnerkeuze?