4 dec 2014

   Krelis - Lieve jongen in de tram

Ik heb niet zoveel met rap. Ik kan Cypress Hill, Osdorp Posse, De Jeugd van Tegenwoordig en Dr. Dre van tijd tot tijd waarderen, maar ik heb meer met rock en metal. Toch nam jij gisteren de moeite om mij deelgenoot te maken van jouw muzieksmaak en daar wil ik je voor bedanken!

Nooit had ik me gerealiseerd dat een blank jochie van 13 zich zo verbonden kon voelen met de term “nigger”. Het toont jouw diepste multiculturele gevoelens en betrokkenheid bij onze getinte medemens. Ook het beschrijven van het neuken van teefjes was mooi, gedetailleerd en bijna poëtisch. De beat was mooi in al zijn eenvoud en geeft te kennen dat ook amuzikale mensen in staat zijn hun eigen beat te maken op hun zolderkamertje.

Hoe wist ik dit allemaal? Simpel. Het volume dat met jouw muziek gepaard ging was hard. Bijna oorverdovend hard. Daar valt natuurlijk van alles over te zeggen, maar vooral dat het nobel van je was de hele tram te laten meegenieten van jouw muziek. Ik was blij alle details van de diepzinnige, artistieke teksten tot mij te mogen nemen en was, net als jij, tot op het bot beledigd toen er wat van gezegd werd. Hoe durft die mevrouw!?! Werd Leonardo da Vinci soms ook onderbroken tijdens het schilderen van de Mona Lisa? Er was hier iets artistieks gaande en waar haalde deze mevrouw het lef vandaan om jou uit dit proces te halen!?!

Maar zelfs toen was jij nog zo nobel om deze vrouw op een zeer gecontroleerde en rustige manier terecht te wijzen, waarin jij tevens zo vriendelijk was jouw kennis van ongeneselijke ziektes met haar te delen en haar zelfs te bedienen op een gratis beroepskeuzeadvies.

Waren er maar meer mensen zoals jij!

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.