FraLa - Knalgeel en knalrood

Bij onnadenkend gedrag (op Geert Wilders stemmen) is het je afvragen wat die stemmers denken buitengewoon lastig. Kijk, ik kan mij voorstellen dat die mensen graag iets willen. Een (betere) baan bijvoorbeeld. Een flinke loonsverhoging, een hogere uitkering en een winnend staatslot zijn ook welkom. Om uiteenlopende redenen is daar de afgelopen jaren niet veel van terecht gekomen. Analyseren welke redenen verantwoordelijk zijn voor deze persoonlijke ellende is voor betrokkenen wat veel gevraagd. Als er handen in boezems gestoken moeten worden, vindt men dat best, maar men haakt af als het de eigen boezem betreft. Zij beperken zich dus door ‘vast te stellen’ dat het beslist hun eigen schuld niet is, maar van de elite met premier Rutte voorop. Met hun beperkt denkvermogen gaan zij van de veronderstelling uit dat aan al hun ellende een eind komt als Geert Wilders schoon schip gaat maken. Onze Geert lijkt dit handig uit te spelen door de kiezer in de waan te brengen dat hij straks extra muntjes zal ontvangen. Dat zijn de muntjes die nu nog naar Brussel gaan en naar de  Marokkanen en andere lieden die van onze sociale wetgeving profiteren.

Voorts heb ik begrepen dat er nogal wat PVV-sympathisanten zijn op basis van minder plezierige ervaringen met de nieuwe Nederlanders. Die stemmen op de PVV uit een soort rancune, denk ik dan. Het ‘de andere wang toekeren’ is ook niet iedereen gegeven en soms zal dat zelfs niet eens helpen.

Onder beide groeperingen verwacht ik nogal wat lieden die bij de te verwachten verkiezingswinst van de PVV denken dat een coalitie een soort noodzakelijk kwaad is zolang de PVV niet op eigen kracht een meerderheid in beide kamers heeft. In dat laatste zal onze grote schoonmaker zelf niet eens geloven ben ik bang. Coalitie wordt door de aanhang waarschijnlijk als volgt gezien: Een of meerdere partijen dienen de PVV aan een meerderheid te helpen, maar moeten verder vooral hun mond houden en gewoon doen wat de grootste partij zegt.

Wie moeten er straks minister en staatssecretaris worden? Zijn er wel mensen met politieke en/of bestuurlijke ervaring? O nee, dat is niet nodig. Er moet gewoon gedaan worden wat het volk wil.

Van alles en nog wat het land uit en vooral ook strenger straffen. Dat laatste zou ik wel met deze mensen eens kunnen zijn. De penitentiaire inrichtingen heropenen, die de laatste jaren dicht zijn gegaan (waren dus gesloten inrichtingen). Of zelfs extra gevangenissen bouwen. Allemaal goed voor de werkgelegenheid. Afgaand op geleverde reacties op krantenartikelen zie ik voor tal van PVV-stemmers wellicht een (nieuwe) baan als cipier. Willen ze opeens niet meer dat Marokkanen en Antillianen naar hun eigen land teruggaan, want dan hebben ze geen werk meer.

Verder wil het volk vooral iets voor zichzelf. Niet voor de buurman en al helemaal niet voor iemand uit een ander land. Dat Jan Modaal volgens salarisverwerker Raet over de laatste 4 jaar de grote winnaar is als het kabinetsbeleid vertaald wordt in loonstrookjes, is ‘gewoon’ linkse propaganda, want zelf hebben ze er onvoldoende van gemerkt.

Laatst een suggestie gelezen om ons land op te splitsen tussen de Randstad en de rest van Nederland. Wie weet heeft Geert dat ook gelezen en broedt hij al op een referendum dien aangaand. Na afsplitsing krijgen ze daar autonomie. Mogen ze hun eigen munt invoeren en hun grenzen afsluiten. Elite wordt gedeporteerd en vervolgens slaat men elkaar de hersens (welke) in bij de strijd om wie de vrijgekomen, vrijstaande bungalow mag betrekken. Prachtig plan dus. Goed over nagedacht.

Bij de uitgever van Het Groene Boekje hopen ze dan wel dat Sylvana Simons meegaat naar de provincie. Daar heeft zij een grotere kans om gehoor te krijgen voor het discriminerend feit dat alleen de kleuren geel en rood voorzien kunnen worden van het voorvoegsel “knal”. In het nieuw uit te geven exemplaar zullen dus (o.a.) de woorden knalblauw en knaloranje gaan voorkomen. Knallend het nieuwe jaar in.