Henri Happy - Opsporing verzocht!

Gisteren reed ik door een van de krachtwijken in mijn prachtige stad. Terwijl ik mij verbaasde over het aantal schotels aan de huizen, omdat we kabel hebben in onze stad, lichtte er voor mij een bordje op: "stop politie". Ik stopte direct.

Twee agenten kwamen op mij af gelopen. Hand op de holster, want je weet het maar nooit, blanke oudere man met blond grijzend haar in een Peugeot bouwjaar 1999, dan ben je een risico voor de politie.  Ik opende het zijraam en vroeg waar mee ik de heren van dienst kon zijn. Routinecontrole begreep ik uit hun woorden, die bijna verloren ging in het geluid van een opgevoerde uitlaat van een VW golf GTI laatste model met daarin 2 brakken van een jaar of 20.  "Rij- en kentekenbewijs", vroeg de agent vriendelijk. Ik begon bozig te worden, waarom werd ik staande gehouden, ik reed niet te hard! "Agent, waarom houd u mij…" Ik wachtte even want er kwam een Porsche Cayenne langs gestoven met een "crew" erin en Rapper Boef dreunde door de speakers. "… aan?"  "Meneer, ik mag u staande houden, en wij richten ons deze week op oudere blanke mannen met blonde haren en blauwe ogen, en u voldoet aan dat sig…"  De woorden gingen verloren in de opgevoerde uitlaat van een Mercedes AMG die op volle snelheid ons passeerde.  "Wat denkt u te vinden dan?"  "Wij doen een patser-onderzoek en in het kader daarvan houden wij u staande omdat u voldoet aan ons profiel."  Vol verontwaardiging beet ik hem toe: "Dat is etnisch profileren wat u daar doet!"   Uiteraard had ik mijn oude Peugeot met hard werken betaald en kon ik dat ook aantonen, met mijn salarisstrook en de rekening van de auto die ik naderhand op het bureau moest komen tonen zodat ik mijn auto weer mee mocht nemen.

Later die avond, zat ik onderuit gezakt in de bank naar Opsporing Verzocht te kijken.  Ik ergerde me aan het programma. Arabisch ondertitels, dat kan niet! Dat is etnisch profileren, het hele programma is etnisch geprofileerd! Alsof Arabisch sprekende en ogende mensen het monopolie op geweld hebben. Ik zag nauwelijks lelieblanke mensen in de amateurcamerabeelden! Het is een kwestie van tijd dat politiek correct Nederland zich gaat ergeren aan het etnisch geprofileerde programma Opsporing Verzocht.

Met de statistieken in de hand en veel te weinig blauw op straat is profileren een goede zaak. Welk instinct de diender op straat ook gebruikt, je hebt altijd het gelijk aan je kant als je op basis van de statistieken handelt. Als je dat etnisch profileren noemt: het zei zo!  Als er dan af en toe eens een bekende Nederlander tussen zit, dan vind ik dat we daar niet moeilijk over moeten doen. Ook die bekende Nederlander moet daar niet mee zitten, uiteindelijk probeert de agent de straten veilig te houden. Blonde meisjes van ongeveer 20 jaar hebben niet het monopolie op overlast en geweldsdelicten. Anders hielden ze die ongetwijfeld staande voor routinecontroles!