4 sep 2014

   Nelis - Vlad de Verschrikkelijke

Wat een heerlijke opmerking van Vladimir Poetin betreffende zijn militaire mogelijkheden. “Als ik zou willen, zou ik binnen twee weken Kiev kunnen veroveren.”. Dit is een opmerking die eindelijk bevestigt wat we al heel lang willen horen: Poetin is de slechterik.

Sinds Osama Bin Laden in de oceaan woont, is de westerse wereld naargeestig op zoek naar een nieuwe boef. Even leek Julian Assange of Edward Snowden in dat machtsvacuüm te springen, maar alle Amerikaanse propaganda ten spijt, koos de publieke opinie voor de kant van deze nieuwe verzetshelden. Maar daar was hij! Vlad de Verschrikkelijke! Als een volleerde James Bond slechterik zei hij het maandag.

En niet tegen de eerste de beste, nee, tegen de voorzitter van Europese Commissie nog wel. Door de telefoon, met een witte kat op schoot en een Russisch accent om het af te maken. Heerlijk!

Vladje liet al langer zijn potentie zien, al was het alleen maar hoe hij nu al bijna 20 jaar het in Rusland voor het zeggen heeft. Ex-KGB, zwarte band met judo… Vladje liet al jaren zien een groot talent te zijn.

Toen kwam de homowetgeving. Niks nuance, niks onderhandelen. Nee, mag niet, bestaat niet en wordt (stiekem) bestreden. Ook de manier waarop hij met de kritiek omging was fenomenaal. Met schoothondje Mark braaf aan de lijn toerde hij door Amsterdam terwijl de homo’s naar hartenlust protesteerden. Deed hem niks.

Toen de winterspelen. In zijn favoriete badplaats. Schaatsen tussen de palmbomen. Het was Russische corruptie ten top. Niet eens je best doen om het te verbergen en voor de hele massa doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Geweldige vertoning.

Vladje heeft met zijn opmerking over Kiev laten zien over de juiste papieren te beschikken om de absolute nummer één slechterik te zijn.

En dat is maar goed ook, want Amerika bakt er helemaal niks van!

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.