FraLa - Kleur bekennen?

W: “Het wordt tijd dat wij onze soortgenoten mobiliseren en onze bezwaren duidelijk maken. Weg met die witte suprematie.”

T: “Denk je echt dat we al een kans maken? Worden de mensen er niet een beetje moe van? Bij het gedoe rond Zwarte Piet begint er echt een soort verzadiging op te treden.”

W: “Ja, maar pas geleden bij Pauw was er toch weer sprake van een frisse wind. Onze kleur stond mooi midden in de belangstelling. Modebladen zijn zich stevig aan het beraden over de keuze voor modellen op de cover. En op de catwalk zal de discussie ook wel weer oplaaien. Het is nu gewoon een kwestie van de juiste ambassadeurs inschakelen.”

T: “Ambassadeurs... Zou die man voor Turkije nu misschien tijd voor ons hebben?”

W: “Nee joh, geen échte ambassadeurs met diplomatieke onschendbaarheid en zo, maar iemand die het voor ons opneemt. Mensen als Prem en Sylvana.”

T: “Ja, of die “Apennoot.”

W: “Apennoot?”

T: “Die kaalgeschoren grapjas van TV. Hij doet ook iets samen met die Flip Gleufjes uit België, die om een hoekje kijkende Brabo Guido en die Surinamer met ook al zo’n opgeruimd hoofd. Met z’n vieren doen ze Baggers of iets dergelijks in de Ziggo Dome.”

W: “Je bedoelt Gabbers met Jandino Asporaat. Ja hij en ook die Roué Verveer hebben de juiste kleur. En een beetje humor kan beslist geen kwaad.”

T: “Toch heb ik nog mijn twijfels. Als ik naar programma’s kijk over verbouwingen of interieurs, zijn daar toch meestal slechts onze witte soortgenoten te bewonderen. Heel af en toe een kleurtje, maar echt zwart zie je toch haast nooit.”

W: “Eigenlijk heb je wel gelijk. Bij mij zie je toch heel snel de zeepresten en wat ze bij jou snel zien wil ik mij niet eens voorstellen. Laten we er nog maar een nachtje over slapen. Welterusten Toilet.”

T: “Welterusten Wastafel.”